Nem tökéletes, de majdnem
Jó beleülni, rendkívül tágas autó, a feleségem és a két apróság is oda van érte. A csomagtartója hatalmas, szinte mindent elnyel: gyerekbringa, babakocsi, nagybevásárlás,...,már-már pazarló. A fogyasztásával meg vagyok elégedve k.b. 6,5l-t eszik,bár az igazsághoz hozzá tartozik, hogy autópályán a sebességtúllépéssel a fogyasztás is egyenes arányban növekszik. Tehát nem érdemes száguldozni vele, szerintem ez az autó nem is arra való. Aki csak száguldani szeret az a saját érdekében NE vegyen ilyen autót!
Tetszik az autó szinte minden igényt kielégítő felszereltsége, állítható gerinctámasz, multikormán, stb. Könnyű vezetni, jól átlátható a forgalom.
Ami a motort illeti, szerintem elnyűhetetlen (láncvezérlés). Az olajból bizony két olajcsere közt megeszik 1 litert,olajszivárgás sehol, ez ilyen. A motor 2000-es fordulatig rettentő lomha, de utána megállíthatatlan akár egy mozdony.
Ami nem tetszik: a holtterek óriásiak. Rakodóhelyből lehetne egy kicsit több. Az első ülések oldalában lévő rekeszek nagyok, de használatuk menet közben szinte lehetetlen, a kézifékkar alatt lévő tároló gyakorlatilag használhatatlan ha valaki a kéziféket is kívánja használni néha. Nekem az ülés ülőlapja egy kicsit rövid.
Összeségében egy szerethető családtag, akivel könnyő együtt élni. Ahol egynél több az apróság oda csak ajánlani tudom.
- Első-,hátsó fékbetétek,olaj,szűrők,akkumulátor.
Márkafüggetlen szerelőhöz hordom az autót. Szívesebben bízom rá az autómat, mit akár melyik márkaszervizre. Maximálosan bízom a szakértelmében és tudásában.
Fenntartási költség | (8) | Évjárat | 2001 |
Előző autója? | Astra F | Következő autója? | Skoda octavia |