Mindig az ember hibázik.
Adagolóhibával kezdődött minden. Szerintem magáért beszél az első mondat. 169.000 Ft-ból meglett az adagoló, ami szerintem lehúzás, bár ez lett volna a kevesebb baj, de 2 nap után leállt. Az autónak nem ment 1 hengere és füstölt. Egyértelmű hogy porlasztó hiba. Hát elvittem XV kerületbe egy opel szervízbe, ahol 1 hónap után nem tudták megtalálni a hibát, de 57.000 Ft-ot kértek. Kifizettem mondván keresek egy szerelőt aki megmondja mi a baj aztán majd lesz ami lesz. Meg is találtam! 5000 Ft-ért megmondta a hibát. Tényleg porlasztó baja volt. 2 db porlasztó csúcs letört (szétrobbant), ami valószínűsíthető, hogy az Opel szervíz tett tönkre az egy hónapos sikertelen és hozzá nem értő próbálkozások során, de erről az igazságügyi szakértő fog véleményt adni, illetve a bíróság. Most úgy áll az autó, hogy 400.000 Ft-ért motor generál. Hogy megéri e pénzét? -háááááááát, ha találnék magyarországon egy nem lehúzos szervízet akkor igen. Eddig is tudtam, hogy szemét az autóipar, de most bebizonyosdtam végleg. Ha tehetném vennék egy régi karburátoros autót és itthon bütykölném. Legalább a pénzemet men vinnék el hozzá nem értő szerelők.
További események történtek az autóval:
Az SDS autószervíz nem ismeri el a hibáját, hogy a sok inditgatás és eredménytelen kisérlet során az eltömődött porlasztót sikeressen leszakította a magasnyomású rendszer által bepumpált gázolajnyomás. Következménye, hogy szétverte a hengerfejet, a dogattyúkat, és mindent ami lehetett. Most peres eljárás keretén belül próbálom az igazamat érvényesíteni. Továbbá a fogyasztóvédelem felé is jelzem a problémáma, mivel nagybetűvel hirdetik, hogy INGYENES ÁTVIZSGÁLÁS, persze ez 37.500 Ft-os ingyenes átvizsgálás volt. Ennyit a magyar mentalításról. Gusztustalan, ha tehetném legszívesebben levágnám a kezüket, mint a középkorban tették, de ha ez brutális mivolta miatt durvának hallatszódna akkor minimum, hogy eltíltanám mindenféle autószerelési munkáktól, válllkozástól és kötelezném egy valamiféle szigorított szakmai képzésben ahol megtanítanák autót szerelni. Vagy átképeznék utcaseprőnek. Az utóbbi még az államnak is kevesebbe kerülne, de ez már másik történet.
Folyt.köv. amint kész az autó vagy előrehaladtam az ügyben.
- Adagoló
BOSCH Hódmezővásárhely
Opel SDS Szentmihályi út. Sose vidd oda, mert nincs szakértelem. Trabanthoz értenek, ahhoz viszont jól.
Fenntartási költség | (10) | Évjárat | 2002 |
Előző autója? | – | Következő autója? | Amit itthon tudok bütykölni és nem szolgál a szervízekben lehúzási alapnak |
Verdikt | (4.6/10) |