Autók » Opel » Zafira (1999-2005)

Zafira 2.2 Elegance

Kétezerkettő - köbcenti és évjárat

A magyar beidegződés: 2000ccm fölött nem szabad benzines autót vásárolni, mert az egy benzintemető, a kötelező meg csillagászati összeg. Konkrétan a Zafirát hiába veszi az ember 1.6-os motorral, nem fog menni, ha menni akar sokat fog fogyasztani a teljesítmény - súly arányában. Én ugyanígy jártam az 1.6-os Passattal. Na de itt most a 2.2-es Zafiráról van szó. Amikor egyedül megyek vele országúton 90-100-al a pillanatnyi fogyasztás 6,4l. Ugyanez 4 felnőttel csomagokkal 7,6l, de akkor is könnyedén gyorsul. Az átlagfogyasztás mérő 8-8,5l között mozog, igaz, hogy többet megyek hosszú távon mint városban. A kötelező nekem vidéken 40 év fölött B10-ben 3600Ft, úgy, hogy a kislányomra és az e-mail címre kapok kedvezményt, de mindenkinek ki kell választani a legmegfelelőbb biztosítót. Mint már említettem 1,6-os Passatból ültem át ebbe a Zafirába. Ég és föld a különbség. A 150LE teljesítmény magáért beszél. Nem vagyok száguldozós típus, de ezzel az autóval lehet előzni, ha kell. A tempomat kell bele, nagyon jó a futómű, szerintem a fékek is. A motornak semmi hangja, alapjáraton csak a fordulatszámmérőről lehet tudni, hogy jár. Menet közben is csak a szél és gumizaj hallatszik. A váltóval semmi bajom, volt már rosszabb és jobb sebváltóval is dolgom, ez a jobbak közé tartozik. A belső teret sokan lehúzzák, hogy unalmas, meg egyhangú. Valóban nincs túlbonyolítva, túlcicomázva de egy ilyen családi autónál nem is kell. A kényelem is megfelelő, talán az egész autó lehetne egy kicsit szélesebb. Az alkatrészekről annyit, hogy én mindig minden autómhoz jó minőségű, de utángyártott alkatrészt vásároltam, ami most is így van - nem drága és jó.
Nekem hiányzik a sebváltónál vagy a rádió alatt valami kis tároló rekesz. Csak a sebváltó előtt van pohártartó kialakítva, azon kívül semmi. Na de ez legyen a legnagyobb baj. Az ülések jól variálhatók, csúsztathatók, dönthetők. A csomagtartóba gondolkodás nélkül lehet pakolni. A két hátsó pótülés 12 éven felülieknek nem ajánlott!!
Összességében remek kis autó, egy négy fős családnak ideális választás. Itt csak azon kell elgondolkodni, hogy milyen motorral veszi az ember. Én nem bántam meg a 2200-as benzinest, csak ajánlani tudom annak aki nem dieselt vásárol.

- Fékbetét, féktárcsa, jobb oldali hátsó központi zár

Maszek

Fenntartási költség (8) Évjárat 2002
Előző autója? Passat 1.6 - 1997 Következő autója?
Verdikt (8.7/10)

Opel Zafira 1999