Autók » Opel » Zafira (1999-2005)

Zafira 1,8 Comfort

Fehér medve

Valami egyterű kellene-dugtuk össze a fejünket az asszonnyal 2007 októberében. Hogy logikus döntést hoztunk-e, azt döntse el mindenki maga, segítségűl leírom a választási szempontjainkat:
- Családi házba költöztünk, amit folyamatosan csinosítunk, olyan ótó kell, aminek nagy a raktere, ha esetleg csempét/lapra szerelt tárgyakat/zsákos kiszerelésű anyagokat/stb... veszünk
- Sokat utazunk: kényelmes legyen, csomagtartóba beleférjen a fél ház
- Magasan szeretünk ülni: jól belátni az utat
- Occsó legyen, megbízható legyen

Nagy hirtelen ennyi. Tehát egyterű lesz-eldöntöttük. 2 millió forintunk volt rá, hitelt nem akartunk felvenni. Benzineshez ragaszkodtam ,mert világ életemben benzines gépeim voltak és soha nem volt velük problémám. Egy egyterű autó viszonylag nagy tömegű, úgyhogy a motor kiválasztásánál a lovak száma is fontos volt.
Szóval beírkálva szempontjaimat a keresőbe, rögtön megragadott az Opel Zafira. Itt már csak finomítgattam a beállításokat és napok múlva már ott állt a garázsban ő:
2001-es évjáratú, 1796 cm3, 125 LE, Comfort felszereltségű Opel Zafira

2008.12.09.
2007. november eleje óta van nálam, azóta megtettünk 27,000 km-t.
- A fogyasztásával nincs semmi baj, 8 literből vegyesen eljárok vele. Egyedüli negatívum, hogy sokat forog ötödikben, 130 km/h-nál már üvölt (4000 1/min).
- Belül egyszerű és nagyszerű. Tényleg. Semmi csili-vili, viszont jóóóó nagy helyek vannak. Tespedt, dagadt testemnek való. Csomagtér a hátsó ülések lehajtásával hatalmas, aludni is lehet benne.
- Hogy szép-e? Amíg ilyen megbízható addig nevezzük szépnek. Jó érzéssel ülök bele mindig és ez a lényeg.
- Az "A" oszlopokat meg kell szokni
- A megfelelő üléspozíciót sokáig kerestem, de nagy nehezen sikerült beállítani.
- Könnyen kormányozható/mozgatható nagysága ellenére

Hát, egyenlőre ennyi.
Az vegye, aki nem versenyezni akar, viszont kényelmesen el akar jutni a céljáig, akár 7 személlyel is.

- Vásárláskor kötelező dolgok, azon kívül egy első helyzetjelző izzó, akkucsere, lambdaszonda csere.

Magán szervíz, Paks.

Fenntartási költség (8) Évjárat 2001
Előző autója? Avensis Következő autója?
Verdikt (6.7/10)

Opel Zafira 1999