Egy igazán jó haver 1,6 16v 2000
Baró. Tipikus Opel valami mindig zörög,kattog az az ember érzése,hogy minden pillanatban szétesik,pedig nem csak megy és megy. Nálunk enyhén szólva nincs kimélve (utánfutó,két gyerek,építkezés,stb) azért van,hogy szolgáljon minket és nem fordítva.Igazi igásló a hétköznapokra,de nem több. Lassan szégyenlem magam,hogy zafirával járok,már ahogy fikázzák az újjal történö összehasonlításban. Szerintem sokan el sem tudják képzelni milyen jó egy olyan autóval közlekedni amivel nem ismerik rögtön fel az embert.Elözö autóm (Nissan Primera P 10) annyira szürke volt,hogy a feleségem elment mellette anélkül,hogy felismerte volna.Az újat például meg nem venném ezzel sok olcsó króm kacattal. Bár ezen nem egyenlöre töröm a fejem mert most ez van és ez is lesz egy jó darabig. A lényeg,hogy ahova elindulunk oda mindig meg is érkezzünk és ebben nincs hiba.Tudom most azt kéne írnom, hogy a 100 lóerö tényleg kevés ehhez az autóhoz,hát nem mert 3000-es fordulattól igenis van ereje és mivel a váltó elég rövidre van áttételezve ezért még meg is indul.Az 1,6-os Touran (volt szerencsém kipróbálni) szerintem sokkal letargikusabb.Egyszóval jó autónak tartom és kívánom magamnak és a családomnak,hogy ne legyen soha rosszabb kocsim.
- Aproságok a vízpumpa volt a legjelentösebb
Egy kis opel szerviz németországban (itt lakunk)
Fenntartási költség | (9) | Évjárat | 2000 |
Előző autója? | Primera P 10 2,0 | Következő autója? | Talán egyszer egy VW T5 Multivan TDI |
Verdikt | (7.4/10) |