A szerelem múlandó
Els? látásra szerelmes lettem az autóba. Annyira szerettem volna, hogy még egy verset is írtam róla. Megvettük 2000. 05. hóban. Gyönyör? volt. Nagyon büszke voltam rá. 1 hónap múlva a szakadó es?ben úgy beázott, hogy a vezet? oldalon a küszöb magasságáig állt a víz. A szervízben kiderült, csak a szigetelés csúszott el. Az autót minden nap használtam, kivéve nyaralás közben. Három nap pihenés után az autó nem indult. azt se mondta: nyekk. Lemerült az akksi. Telefon Assistance, Penthe, akksi csere. Egy hét múlva u.az. Megint csere. Rájöttek, hogy gyengébb akksit raktak bele mint kellet volna. Karácsonyi pihen? után Zafika ismét nem indult. A bels? világítás 1/2 óránként bekapcsolt, ezt közöltem a szerel?kkel. Azt mondták ezért merül le az akksi. "Megcsinálták." Továbbra is világított. Aztán megcsinálták és már nem világított, de egy kattogó hang ott -maradt. Aztán megint lemerült. Nem kellett az autót pihentetni, ha délután 4-kor leraktam, reggel 8-kor már nem indult. Ha nem autóztam napközben min. 50 km.-t, akkor már este sem indult. Természetesen a szerel?k szerint semmi baja nem volt, csak a zárt garázsaban a kocsit zárni kell. Megpróbáltam, nem m?ködött. Lemerült az akksi. Az ? m?szereik mindent jónak találtak, ezért megmagyarázták, hogy az én kisugárzásom teszi tönkre az elektromosságot. Na ezt is csak egy n?nek mondhatják! 2 és 1/2 év után ezt megunva, féláron megszabadultam az "ex szerelmemt?l". Az új tulaj, egy autóvillamossági szerel?höz vitte, aki 1/2 ÓRA (nem 2 és 1/2 év!) alatt megtalálta a hibát és 800 Ft-ért meg is javította. Ez volt a harmadik opel az életemben (bár még csak 30 múltam), de azt hiszem az utolsó. Soha többet nem vennék Opelt. Lomha és rengetet fogyaszt. A szervíze meg egyszer?en pocsék. Itt nem szakemberek, hanem alkatrész cserél? munkások dolgoznak. Nagyot csalódtam az els? nagy autószerelmemben!!!! Most egy igazi jó kocsim van és csak egy millióval volt több az ára mint lassan 6 évvel ezel?tt a Zafié.
- Beázás, bels? világítás, elektronikai hiba.
Opel Penthe Pécs
Fenntartási költség | (3) | Évjárat | 2000 |
Előző autója? | Astra 1,4 | Következő autója? | VW. Passat, Mazda3 sport 1,6 CD 110 GT |
Verdikt | (2.7/10) |