Autók » Opel » Vivaro (2001-2014)

Vivaro 1.9 CDTi

Suhanó vas

Én tökéletesen meg vagyok elégedve vele, ragyogóan néz ki és most már elég jól is megy. Az elején nem hajszoltuk most már egyre inkább. Nem ritka a tartós 160 km/órás suhanás vele és talán most kell megjegyeznem h. 8.8 l-es fogyasztásnál még nem mértünk többet. Egyébként a 140-145 ami ízlik neki akkor kb. 8 l-t fogyaszt (a fordulat 3000f/p).
A belső és külső kialakítás tetszetős és logikus. Egyedül a kartámaszok rövidek és akadnak néha.
A futómű fantasztikus, tesztelgetjük a cég másik autójával h. melyik megy be gyorsabban az adott kanyarba. (A másik egy Citroen Jumpy és rendszerint alulmarad :( ).
Ui: Sztem már másoknak is feltűnt de azért leírom: valószínűleg 2003-ban fejlesztettek rajta vmit, mert azóta sokkal kevesebb a probléma a tipussal. Aki hamarabb vett, az a "gyermekbetegségekkel" kénytelen együtt élni. Ezért nem kell hamar megvenni az "új csodát".

folytatás:
Azóta is minden ok a géppel, már szolgálatba állt a tesója is. Ő azóta kevesebbet szalad, de bármikor elindulunk vele több száz km-re is.
A testvére már az újabb 2.0 CDTi Techshift váltóval. Már elmúlt 1 éves és beleszaladt 105 ezer km. Akit érdekel: a váltóval még semmi baj nem volt (az autóval csak egyszer vmi apró kütyü megadta magát gariba javítva), könnyű volt megszokni és azóta is élvezet a kupplung nélküli autózás. (a jót könnyű megszokni)
Fogyasztás: 7,8-8,3 között. Utóbbi esetben sok pálya és 130-140-es tempó.
A másik 1,9 CDTi kis szoftveres tuningon esett át, így fej-fej mellett mennek a nagyobbikkal. (talán a "kicsi" még harapósabb is egy hajszállal)
A köv. írást 300 ezer km. környékén ejtem majd meg, remélhetőleg akkor is hasonló jókat írhatok még.

- Első ülések kartámaszai egymás után. (gariba javítják nemsokára)

Opel Sajó márkaszervíz

Opel Bodrog márkaszervíz

Fenntartási költség (8) Évjárat 2005
Előző autója? Következő autója?
Verdikt (7.3/10)

Opel Vivaro 2001 (2007)