Vadóc - vagy ahogy a csajok hívják: Mr. Big :)
Első látásra szerelem volt, amit magam sem hittem.
Nem írok a belső tér tágasságáról, a csomagtartó méreteiről, mert azok magukért beszélnek. A felszereltsége a legmagasabb, vagyis szinte minden benne van, ami a C Vectrába kérhető volt. Igaz, tolatóradarja nincs, de egy GTS-en nem is mutatna jól. :)
Az automata váltótól kicsit tartottam, elsősorban a szervizköltségei miatt, de olyan szinten szerettem bele az autóba, hogy azt is megbocsátom neki, ha pár év múlva meghibásodik. De miért is tenné? :)
Egy biztos, ilyen autót józanul gondolkozó ember nem vesz. Nagy, tehát a városi parkolás nem egyszerű. Nagy a motor, így az állam igencsak jól jár. Megy, mint a veszedelem, de igazán sehol sem lehet meghajtani a korlátok miatt. És mindehhez eszik is: városon kívül klímával, 2 személlyel, betartva a szabályokat 8.8, Budapesten 11-12 liter.
Nade - és itt jön a lényeg -, amit cserébe ad, az emberfeletti! Ahogy megindul, ahogy húz, nem gondolkozik és nem kérdez vissza, hogy most tényleg megnyomtad a gázpedált vagy csak vakarózol? - azonnal reagál. Az automata váltó nagyon szépen dolgozik felfelé és lefelé egyaránt. Erős gázadásra visszavált, akár 3-at is és a szó legszorosabb értelmében kilő az autó.
A sport ülések nagyon jól fognak, semmilyen szituban sem sikerült még kicsúszni az öleléséből.
A futómű a 17-es kerekekkel egyesek szerint kemény, de ez egy sportos gép, tehát ezzel nincs gond. Szépen fekszik a kanyarokban, jó az úttartása.
Kikapcsolt ESP-vel gyönyörű táncot lejt a síkos úton, de értő kezekben még ilyenkor is kezes bárány.
Átlag hétköznapokon csak munkába járásra használom. A dugót nem szereti, de az automata váltó roppant kényelmessé teszi.
Ő egy igazi családias sportautó, tényleg több arca van. Ha kell, komótos öregúr, ha kell virgonc ifjú. Nagyon szeretem.
Ui.: Az átlagfogyasztás 3000 km után BC szerint 10,6.
- A hibái: "nedvedzik" a kormánymű, ami sajnos Vectra betegség, de ezt még garanciában orvosolják. Az első toronycsapágyak megszólaltak, ezt napokon belül cseréljük (~4000.-/db). Az első ajtók kapaszkodói megkoptak, cseréltük, ez is tipikus hiba ennél az évjáratnál. (~6000.-/db)
- 137e km után ezeket nem is nevezném hibának, egyszerűen elhasználódtak.
- Ui.: kormánymű felújítás elkészült, 50e+munkadíj+szervoolaj. Túl vagyunk a toronycsapágycserén is.
Szeles Gábor
Opel Oster