szép csak marha drága!!!!
régóta tenézegettem ezeket az autókat de sokáig csak egy g astrám volt 1.7dti akkor megfogatam többet opel nem jön a házhoz csak azt meg muszály volt lecserélni hosszas nézegetés után megleletem ezt 2008as évjárat dízel nemkellett az astrából tanulva sok baj van vele ez meg benzines miért is ne nagy motor biztos tartós kevés km aránylag... 107ezer.
Nagy hatalmas kényelmes autó és aránylag dinamikus ekkora motorral nos ami mindekit érdekel ahogy engem is érdekelt a fogyasztás ez eléggé változó láb függő nagyon én autópályán használom és 180 200al is szoktam menni gyakran 200nál 4500at forog szal nem sok de ez már 6sebességes az 5sebességesek sokkal többet esznek mert nincs 6.ik.
tehát városba ha kultúráltan jár az ember 9körül de akár alá is lehet vinni de az már nagyon vigyázva országúton 90-100al haladva viccesen keveset eszik akár 7.5is lehet vagy kevesebb de az megint nem dinamikus haladás autópályán 140nél 7.7-8 de ha 150-160 akkor 8.5 és 180-200meg bő 10-14 liter attólfügg emelkedő de miegymás sokminden játszik szép nagy tágas mindenütt van hely benne bőséggel 4embernek úri helyet kínál az 5ödik is elfér de az akkor is csak középen ül az nem úri a középső ülés :).
és akkor jöttek a gondok .... az opel ... hű a hülységekhez nyilván van akinek jó de sokaknak nem lehet vissza van tekerve a számítógép nem tudni egy tuti nem öreg és külsőre mindene jó.
egyszercsak megszólalt valami a kocsiban.... milehet az hát mi vezérműlánc dehát gondolom én meg sokan mások a lánc az sok százezer km-t kibír hát sajnos a mailáncok nem.. de ez meg tutinem eltört benne két feszítő is de szerencsére nem ugrott meg nagy mázli megjegyzem a gyárban a mérnökök valamit nagyon elszámolhattak mert ha pl ha néz az ember videókat a neten ezzel a tipussal kapcs rengeteg láncbajos van rengeteg és megjegyzem horrol ára van a láncnak és hogy hablegyen a tortán kettő is kell bele egy miért is lenne elég 78ezer az még kevés kell még egyszer ennyi a másik lánchoz ami csak egy kiegyensujozó tenget hajt meg hogy ne legyen nagy a vibráció.... igazából én nem szeretem az ilyen teknikákat egy motor ha nagy rugkapáljon rázzon mennyen ne pedig egy villanymotor legyen ami csak pörög... de még ezzé is teszik akkor legalább ne lenne ilyen szerencsétlen konstrukció aminek ilyen ára van ... és akkor már ne is beszéljünk arról hogy ebbe is tettek kettős tömegű lendkereket.
Ammi még nem romlott el de elfog az pedig az hogy bárki direktet vesz az nézze meg szépen milyen a nagynyomású pumpa benne márkára mert ha simens akkor azt ki kellessz cserélni mert egyszer majd megáll és continentált kell bele tenni azzal nem lesz gond a motor jobb oldalán található hengeres szerkezet és ez az alkatrész 180 000 forintot kóstál szal ízletes darab.
Igazából nagyon teccik a kocsi megy is meg nem is eszik túlsokat csak ezek a pénzösszegekkel romba lehet dönteni egy családot szentem én már 500ezernél többet költöttem rá és még mindíg van mire!!!! ez a probléma de annyira jó a kocsi hogy nagyon teccik meg szerencsére külföldön dolgzom így valamelyest tudok rá költeni de szerintem márkát fogok ajd egyszer váltani mire még nem tudom de valami nagy japánra ugygondolom .
közben ismét gondok adódtak a váltó eszeveszettűl zúg nyíg és bizony ebben a példányban a nagyon ritka és drága m32 váltó tipus van ami szeremcsére nagyon kedvezményesen lett hozzá egy 280ezer forintos 60.000 km es darab +munkadíjj és akkor már ottjárok hogy 760ezerbe van egy 2.2milliós autó ha ezt összeadom már igen szép autót tudtam volna venni belőle... Úgy gondolom ez volt az utolsó opel a portán...
- hát sokminden sajnos toronycsapágy 8000 - szívósor pillangószelepek 60000+szerelés - valamilyen kis szelep ami az alapjárlatot vezérli 15ezer+szerelés - és a fekete leves.... - eltört a vezérmülánc feszítő tipuszhiba láncgyenre a 2.2direct.... szerencsére nem ugrott el csak csörgött és szétbontották a kocsit de két lánc van benne és akkor már minden cserélni kell vezérműlánc szett 78000 kiegyensujozó lánc szett 75000 vízpumpa 20000 és akkor már kpulungot is csinálni kellett mert zörgött a kinyomó 80000 a kinyomó csapágy mert ez ilyen tipus +75ezer a kuplung szerkezet és akkor mi az ami olcsó ehez a kocsihoz? semmi
Fenntartási költség | (5) | Évjárat | 2008 |
Előző autója? | g astra | Következő autója? | valami japán |