Autók » Opel » Vectra (2002)

Vectra 1,9 CDTI 150 LE Caravan Cosmo

Száguldó bizonytalanság

Szeretem: az irdatlanul nagy teret benne, a gazdaságos üzemeltetést, a biztonságérzetet
Nem szeretem: a csavarodó karosszériát, a gyorsan párásodó ablakokat, az elő-előjövő elektromos problémákat, a pontatlanul illesztett csomagtartóajtót, a kényelmetlen üléseket
Egyre inkább az az érzésem, hogy egy nagy adag kontakthibán utazom (a biztosíték-táblában egy idő után elkezdenek rosszul érintkezni a biztosítékok. Megoldás: kihúzom majd visszatolom őket.)

- 1., INSP 1000 visszajelző lámpa már 400 km után kigyulladt (a szervízben azt mondták, hogy a műszerfalat sokkal korábban legyártották, mint az autót) - 2., A gyári riasztó néha nem kapcsolt be a távszabályozóról, de ez nem volt elég ahhoz, hogy szervízbe vigyem (rejtett hiba, de vissza-vissza tért) - 3., Egy kerékkel a járdára állva nem csukódik magától a csomagtartóajtó. (illetve lecsukódik, de ki is nyílik azonnal. Az elcsavarodó karosszéria az oka) - 4., A gyári GPS - szerintem - egy nagy kalap sza...móca (a legnagyobb felbontásban a nagyvárosi térképek egy matematika füzet üres lapjához hasonlítanak, több nem éppen új utcarészletet nem ismer (azokon a helyeken, ahol elvileg részletes térképe van - 2007-es kiadás, de már vadiúj korában sem volt naprakész!!!), nem létező utcákba akarja hogy bekanyarodjak - 5., A bal első helyzetjező-izzó kiégett (kb. 28000 km-nél), otthon könnyen cserélhető volt - 6., A csomagtartóajtó motoros nyitója elromlott, a külső/belső gomb benyomásakor semmi nem történt (az ajtó magától is kinyílt néha ill. eközben a központi zár nem nyitott/zárt minden ajtót) - 7., A fedélzeti computer néha-néha hibát jelez (harmadik féklámpa, helyzetjelző meghibásodása) de egy idő után magától abbahagyja - 8., 88000 km: a csomagtartóajtó most meg nem akar teljesen lecsukódni, amikor pedig szervízbe vittem, magától megjavult (valószínűleg a kábelkorbácsban van valami kontakt hiba) - 9., A műszerfal már kétszer elsötétült teljesen. Először szervízbe mentem vele, de másodszorra már magam javítottam (biztosíték-érintkezési hiba, arra gyanakszom, hogy nem ez az egyetlen a belső biztosítéktáblán) - 10., A tempomat vagy nem veszi be az adott sebességhatárt, vagy pedig hamar kidobja, magától. Mivel nincs hibaüzenet, a szervíz széttárja a karjait... - 11., A sebességváltó gombja néha-néha a markomban marad. Meglepő! - 12., A rendszámtábla-világítás mindkét izzója egyszerre (!) kiégett - kicseréltem 13., Üléshelyzet-memória nem működött - biztosíték-érintkezési probléma volt ez is (Gyakorlatilag az összes eddigi elektromos probléma a biztosítékok érintkezési elégtelenségére vezethetőek vissza.)

Fenntartási költség (7) Évjárat 2007
Előző autója? Renault Thalia Következő autója? Zafira Tourer