Sportos menedzserautó
Hát....
Ez az egy szó mindent elárul az autóról. Az autó annyira kétoldalú, hogy ennél jobban már nem is lehetne az.
+ Kívülr?l gyönyör? az autó. Sportos megjelenés, modern formavilág.
- Belülr?l puritán, modernnek gondolt, de igénytelen narancssárga megvilágítás.
+ Elöl hosszútávon kényelmes ülések.
- Hátul felháborítóan kevés hely.
+ Presztizsérték? kiegészít?k: duál digit klíma, es?érzékel?s ablaktörl?, stb.
- Hátul teker?s ablakemel?!!!! (Ez több, mint felháborító!!!)
+ Innovatív, könnyen megszokható, s?t szerethet? indexkar
- Túlbonyolított fedélzeti számítógép
+ Jól kapcsolható, pontos váltó
- Nem kiszámítható módon m?köd? klíma. (Hol 22 fokon meleg van, hol 24 fokon hideg... Ki érti ezt?)
+ Tökéletesen ehhez a mérethez igazított motor és futóm?.
- Baromi magas listaár (7.500.000)
Összefoglalva:
Praktikus autó, igen jó motorral és futóm?vel, kiv?lr?l sportos megjelenéssel, valóban jó m?szaki ötletekkel. De! - és sajnos ott van az a de - vannak olyan negatívumai, ami miatt az autó, jó-jó, de nem tökéletes, mint egy borsó a nadrágban, ami folyamatosan nyom, ami miatt tutira nem veszünk megint ilyen autót. Biztos, ami biztos kipróbáltam a 2005-ös ráncfelvarrott verziót is, gondoltam, biztos kijavították a hibáit. A hibák egy része elt?nt, némelyik megmaradt, s?t keletkeztek újak is.
Ez az autó egy praktikus autó egy egyedül utazó menedzsernek, akinek fontos a márkanév, de semmi esetre sem szerethet? autó. Akkor már inkább egy Skoda Superb. Az nem ennyire sportos, de kevesebbet fogyaszt, és ott legalább alapáron adják a hátsó ablakemel?t. :) így akcióban bemutató autóként 5 félért elfogadható. Úgy két évig. Egy perccel sem tovább.
- Még csak két hónapja van nálam az autó de csinál néha érdekes dolgokat...
- - A bels? visszapillantó tükröt cserélni kellett, mert nem sötétedett. (Persze kapcsolni se lehet, úgyhogy élmény volt vele a Pest-Szeged távolság)
- - A világítása katasztrófa. Egyszer?en nem oda világít ahova kellene. Próbáltam szervizben állíttatni, de nem nagyon sikerült. Próbáltam másik szervizben is, ahol elmondták, nem én vagyok az egyetlen akinek problémája van a Vectra C lámpájával... A tervez?k elárulhatnák, hogy a tompított miért az árkot világítja, a reflektor meg miért a szigorúan csak a jobb oldalt. Próbáltam a 2005-ös Vectra C-t Xenon-nal kanyarbevilágítóval, na az király! :)
- - Szerintem kicsit eszi az olajat, de mondjuk ekkora teljesítménynél, ez akár még elfogadható.
- - A kormányvezérl?n lév? egyik gomb furcsa mód viselkedik. Elvileg a fedélzeti számítógépet vezérli, de néha véletlenszer?en a CD és a rádió között kapcsolgat. Egyszer már azt hittem, hogy rájöttem mikor csinálja, de nem. Most már nem tudom reprodukálni a jelenséget. Teljesen véletlenszer?. Egyébként Vectrás ismer?sökt?l tudom, hogy ez nem csak az én problémám. Valószín?leg szériahiba.
Opel Rupesky, Szeged
Opel Molnár, Dunaharaszti