Autók » Opel » Vectra (2002)

Vectra Vectra C 1,8 16v

Luxus, elérhető áron

Túl sok jót nem tudok mondani a kocsiról, gazdasági okokból, de ez persze nem feltétlenül az autó hibája, hanem talán az, hogy egy olyan példányt fogtam ki(használtan vettem) mely nem sűrűn látott szervízt belülről, esetleg ha elromlott benne valami.. gondolom én..A vásárlást követően havi szinten kellet rá költeni, nem is keveset, kezdődött a dolog úgy hogy szépen lassan elkezdett búgni az első futómű. Hát a jobb első kerékcsapágy behalt. Ez persze nem lenne túl nagy összeg, ha nem lenne a kerékaggyal egybe építve amiben az ABS,ASR jeladója is helyet foglal, tehát komplett kerékagy csere volt a vége. Ez volt 55ezer forint, plusz szerelés 5ezer,( ami még istenesnek mondható), plusz futóműállítás még 5 ezer. Azután volt egy nagyon kellemetlen hiba, egy hideg téli napon hiába tapostam a gáz pedált indítás után, a motor rám se hederített.. mivel annyi nyomatékot szerencsére préseltek az 1.8-as benzinesbe hogy alpjáraton el tudtam vele 5.-be 30-al baktatni a szerelőig, így szerencsére nem kellett tréler. Ezzel szerencsém volt a szerencsétlenségbe, mert meg tudták javítani a gázpedál elektonikát, így nem kellet cserélni, elég húzós ára lett volna 70ezer forint az új. ezeken kívül, még egy vagyon ment rá, persze mint említettem nem a legjobbat fogtam ki, 4 lengéscsillapító csere, két lengőkar csere, gömbfejek cseréje, stb..Ez persze olyan dolog, hogy minden kocsira költeni kell, de az előző autómhoz képest rengeteget kellett ráfordítani. Előző kocsim(Astra G) mely kicsit doboz belterű volt, kicsit fapados,2 év (50ezerkm) alatt csak olajcserét és tankolást igényelt. Mindezek ellenére a Vectra nagyon nagy kellemes csalódást okozott az Astra után. Nem számítottam rá hogy ennyire jól össze van rakva, vásárlás után az első pár héten olyan érzés volt mintha egy A8 as audit vettem volna:) Nagyon kényelmes, jól kidolgozott belsővel, extra is van benne dögivel, jó érzés vezetni, kellemes utazást nyújt, nem panaszkodnak a hátul utazók sem. A motorral nem igazán vagyok megelégedve, elég kis nyomatéka van, én persze azért választottam ezt, mert óckodtam a dieseltől, benzinesben pedig ez volt az arany középút az 1,6-os és a 2,2-es között. Utólag bánom hogy nem a 2,2-eset választottam, mert kb 1 literrel fogyasztana többet ettől, de ennek fejében sokkal jobb is lenne. Dieselek közül a DTI-k kizárva, rengeteg problémájuk van, az 1,9 cdti viszont rendkívül jól eltalált és bevenné a gyomrom, de ezeknek sajnos még áruk is van. Tehát 1,8 benzin, ez van, most már ezt kell szeretni:) Lényegében nem mondom rá hogy rossz, de alacsony fordulaton elég renyhe, ha pörgetve van akkor viszont nem 8 liter az átlag fogyasztása... apropó fogyasztás.. normál használat mellett 7,5-8 liter télen beleszalad a 8.5 be, ez nagyon pontosan követhető mindenféle mérés nélkül, ugyanis a fedélzeti computer kiszámolja nekünk, a megtett kilóméter és az elhasznált üzemanyag mennyiségéből. Kiváncsiságból egyszer lemértem én is hagyományos telitankból telitankig módszerrel, és tökéletesen ugyan annyi jött ki. Nagyon hasznos és sok extra van benne, amik eddig jól is működtek, tehát röviden tömören ennyi.:) nem bántam meg a vételt.

- kerékcsapágy,elektromos gázpedál

Nógrád Volán autószervíz

Fenntartási költség (7) Évjárat 2003
Megbízhatóság (8) Vezetett km 20000
Előző autója? Astra G 1,4 16v Következő autója?
Verdikt (8.0/10)

Opel Vectra 2002 (2005)