Lustapír
Szürke, fészliftes veki minden cumóval felpakolva, 1,8 - 125HP motorral boldogítva.
Jeremy Clarkson forog a nem létező sírjában, az Univerzum - szerinte - legócskább autója eddig hibátlanul teljesít. Őszintén nem értem, mi a baja ezzel az autóval, mert hogy ez a vectra egy nagyon jó kocsi. Kényelmes, tágas, felszerelt, jól fogyaszt, nem rohad (nem is fog), egész tűrhetően megy - amit a kresz megenged, azt a legkisebb gond nélkül lehet teljesíteni vele. Autópályán a 160-180 nem ügy, de ezzel a mocival persze nem ilyen M5 BMW-ket lesöprögető az iram, az tény.
Nehezen tudnék belekötni, mert hogy 150ezer beleforgott, és igazán semmi baja, nem nyeli az olajat, semmi se kopott meg az utastérben, se a kormány, se a váltógomb, se az ülés, semmi), a váltószerkezet teljesen pöpec (ugyaz a gond nélkül használható, rém eccerű ketyere, mint új korában - versenyezni sose lehetett volna vele, nem arra való ez a része sem). A féltengelyek nem vinnyognak, a gólyalábak nem nyihognak (mondjuk a toronycsapágy mondja a magáét rendesen, az igaz). A tükrök valóban segítik a belátást, a parkpilot hibátlanul műxik, a bixenon a kanyarban befordul, és nem marad úgy, a kétzónás klíma tolja a hideget, mint ha Grönlandon lennénk, stb.
Ronda egy jószág, ez tény. Szerintem az egyik legdurvábban elcseszett Opel forma. A fészlift előtti változat annyira ronda, hogy esküszöm, GTS felszereltségben már egyenesen tetszik is. Igazi kontraszelekció.
Én elég sportosan szoktam talicskázni vele, és így happolja befelé a 7,5-8,5 közötti literkéket, ami megint csak tiszteletre méltó egy ilyen dagadéktól.
A futóműve elég komfortos, és mint írtam is, egész jól bírja a kiképzést. Sportos kanyarfogásra gyakorlatilag nehezen vehető rá, vagyis sehogy, de a bénázását kitanulva, mégis brutin lehet vele nyomni. Annyira vészterhesen libeg-lobog a kordé szűk kanyarokban, hogy még a jóval gyorsabbak is inkább lemaradnak, és szörnyülködve figyelik, mi van.
Úgy érzem, hogy hívság ebbe a gépbe nagy motort tenni, sose lenne rendes übervágen, ahhoz ez az alap kevés. Az OPC azt hiszem zsákutca ebben a formában. Az Insignia más tészta, ott már van futómű és hajtás a kocsi alatt.
Szegényen vagy fél tucat tiplit helyeztem el az évek és a rutin következtében, de ez alig látszik meg, mert a kasztni annyira semmilyen, hogy még a kisebb sérülések is inkább javítják az összhatást.
Nagyon ideje volt leváltani szegényt, mert gyorsan avulós lett a formája. Nem presztízsautó emiatt. Meg más miatt sem, de ebbe most ne menjünk bele.
Megszerettük, és minden piszkos munkát vele végeztetünk a feleségemmel. Ez szerintem a legnagyobb dicséret, amit egy ilyen málhagyáros taliga kaphat.
- A futómű kezd bepusztulni a csoda pesti utakon, de 250ezerig a gyári motyónak kell mennie, így döntöttem.
Maxabo - niktnormal
Tarr Ati - Ezzel a böhömmel sokkal gyorsabban elbánik, mint a turbós vackommal.
Fenntartási költség | (9) | Évjárat | 2005 |
Előző autója? | Asztra T Krómlavóóóór | Következő autója? | Asztra T Krómlavóóóór |
Verdikt | (7.2/10) |