Kedves útitárs
El?tte B Vectrám volt, a C Veci, annál lényegesen jobb, kényelmesebb, tágasabb, elegánsabb.
Én csak jó tulajdonságokat tapasztaltam. Bár igaz, kimélem is. Max. 120 km/h!!! Fogyasztása autópályán 7,2 l/100 km automata klímával. Városban cca. 10 körül fogyaszt.
Az 1.6-os benzinmotor talán kicsi ebbe a kocsiba, pláne teljes terheléssel és emelked?n.
Amikor legel?ször megláttam, esetlennek t?nt a formája, és inkább más kocsik tetszettek. Kés?bb, már a többiek formája t?nt esetlennek, s már csak a C Veki tetszett, s kés?bb egyre jobban. Mai szemmel pedig már a legszebb formájú szgk.
Egy GTS-t azért el tudnék képzelni magamnak, persze azt sem hajtanám ám jobban, de gondolom az el?zéseknél nem kellene akkora megfontolással lennem, mint ennél.
- A gyári Bridgestone gumik rendkívül zajosak voltak, s zaj csak n?tt, de végül kicserélték 40 ekm-nél új Michelinekre, amelyekért az új áruknak cca. a felét ki kellett fizetnem, de üsse kavics, jóval csendesebb lett az autó.
- Hátulról, és az b. els? ajtóból kifürkészhetetlen helyr?l zaj jön, de csak néha.
- A 30 ekm-es olajcseréig nem bírja végig a betöltött max. olajmennyiség.
- A rendszámvilgítás gyakran kontakthibás, egy koppntással azonban javítható.
- Ezzel szemben a be. fényszóróizzót házilag képtelenség kicserélni, mert nem lehet hozzáférni a fogalalthoz.
- Néha, melegen nehezen indul, talán akkor,a ha véletlenül el?bb a gázpedálhoz érek.
- A legnagyobb hátránya, mint általában minden "dísz-lökhárítónak", hogy mind az els?nek, mind a hátsónak a fényezése nagyon könnyen megsérül, s?t a hátsó lökhárítónál kis ütközést?l még a fémtartó csavarfeje is áttörést okozhat a m?anyag felületen, ha az alsó szakáll-rész pár centire benyomódik pl. a járdaszegélyt?l.
- Most cca. 60 ekm van benne,de már voltam vele 60 ekm-es szervizen, azonban az els? fékbetétjeim még azt követ?en is az eredetiek!
Opel Tormási, 6000 Kecskemét, Jász u.
nincs
Fenntartási költség | (5) | Évjárat | 2002 |