Autók » Opel » Vectra (2002)

Vectra 1.9 CDTI 150 LE kombi

Jó kocsi ez!

Kezdem avval, hogy az autó a "sok" hiba ellenére is nagyon megbízható!
Mivel a hibák mostanában keletkeztek 277000 km körül. Három éve van nálam a kocsi és ezalatt az első nyagyobb hibán kívül, ami a hátsó főtengely szimering volt semmi egyéb nem történt.
Örülök, hogy ezt vettem meg. Bár a kereskedőnél, ahogy lenni szokott eltünt néhány ezer kilóméter. 80000 km volt kb.
Véleményem szerint a kocsi kényelmes. Sokat utazom vele. Hogy pontosabb legyek napi szinten van használva. Kb. másfél havonta pedig 3500 km plusz még hozzá.
Itt térnék ki arra a nem elhanyagolható tényre, hogy nagyon jó fogyazstást produkál a kocsi hosszú távon. 5,7 l/100km A városi fogyasztás már nem annyira mosolyogtató, mert 7 l/100km. De ha az előző kocsimat nézem, (2.5-es benzines volt dupla fogyasztással) akkor nagyon is jó mindkét érték.
Szeretem ezt a kocsit! Nagy hely van benne, mindig sok csomaggal utazom és minden elfér. Jó menet tulajdonságai vannak. A 150 lóerő is elég.
A belső tér a 8 éves korhoz képest még szép.
Csak ajánlani tudom bárkinek.
A szervízekről csak annyit jegyeznék meg, hogy mindegyikkel megvoltam-vagyok elégedve. De azért ajánlanám mégis inkább a márka szervízt, mert ott alkalomadtán kapható csere autó is. Ami helyzetemben meg is történt. Amikor a főtengely szimeringet cserélték, nem készült el a kocsi időre és mivel utaztam külföldre kaptam egy csere autót, amivel két hónapig autókáztam.

- Hátsó főtengely szimering. 90000 HUF, Opel márkaszervízben - Kipufogó előtt található "szita". Nem tudom a pontos nevét. 50 euró Hollandiában - Termosztát 32000 HUF, SDS Auto szervíz - Bal első ajtó nyitó szerkezet. 17000 HUF, SDS Auto - EGR szelep 66000 HUF, SDS Auto - Első futómű rugó, toronycsapágy, menetstabilizátor 100000 HUF, SDS Auto - Csomagtér ajtó zár csere. 42000 HUF, Opel márkaszervízben. - Ékszíj és a feszítő görgők 200 euro Hollandiában. - Generátor 500 euro Hollandiában -

Kiss-Gerencsér Opel szervíz Nagykanizsa.Schiller Opel Bp. Váci út

SDS Auto Bp. Szerencs utca.

Fenntartási költség (8) Évjárat 2008
Előző autója? Stratus 2.5 LX automata Következő autója? Opel Insignia