Autók » Opel » Vectra (2002)

Vectra 1,9CDTI

hálátlan pénznyelő

Az autó szinte mindenben tetszik,hiszen azért vettem meg.Számítottam is rá,hogy ezt-azt cserélni kell,érdeklődtem a lehetséges gyári hibákról,egy részük nem ért váratlanul,de azért ezeknek az alkatrészeknek a javát egy autó életében ritkán kell cserélni.Leginkább csak 3-4 szer ennyi kilométer után.A rugózással nem vagyok kibékülve,olyan érzés mintha egy gokartban ülnék,de ez valószínű a GTS verzió sportfutóművének köszönhető és csak a Magyar utakon jelent problémát.A bőrbelső anyagminősége is hagy némi kívánnivalót maga után,de rendszeresen ápolom,talán nem lesz gond vele.

- 100.000Km-körül szívósor csere örvényszeleppel együtt,kipufogócsonk csere turbóval együtt,kettős tömegű lendkerék kuplungszettel együtt,hátsó futóműben 2db felső lengőkar,kormányösszekötő belső gömbfej 2db,termosztát házzal együtt,kipufogó javítás,hátsó lámpákban kontakthibák.Mindezek után most ha van kedve húz mint barom,ha nincs akkor meg tompa és nem megy.Nem tudni miért.Csak ´dicsérni´ tudom.... :o( A hibák 90%-a a "jó" 1.9-es diesel Fiat motorral volt,igaz amikor jó,nagyon erős és kellemesen keveset fogyaszt,az autó meglehetősen nagy tömegéhez mérten.Az összes hiba amivel eddig találkoztam kivétel nélkül konstrukciós jellegű.Minden alul van méretezve.És a szervizes ismeretségem szerint mind előforduló típushiba,csak a hozzá nem értő tulajdonosok nem nagyon veszik észre,mert megállást illetve spórolós használat mellett teljesítményromlást nem eredményez. Eddig még nem sikerült pontot tenni a hol megy,hol nem megy problémára.Próbálkozni lehetne 20-100 ezer forintos alkatrészek cseréjével. Köszönöm egyenlőre abból nem kérek.

Fenntartási költség (8) Évjárat 2005
Előző autója? Omega B2 (C) Következő autója? ?????????????
Verdikt (6.7/10)

Opel Vectra 2002 (2005)