Fekete betondarab
Előzőleg egy Vectra B 2.0 Sport vasat hajtottam, 4 év alatt 280.000-et kapott, 250.000 től jöttek csőstöl a bajok, szerelőm ajánlotta, vegyek egy olajkályhát, azzal sokat spórolok majd és nem lesz szervízgondom! Weben találtam a gépet, azt mondták ez volt az első magyarországi forgalomba helyezett 3000-es GTS. Hát nagyon nem bántam meg! Ez még a 177 Lovas, aut. válton kívűl fullos, feketes színű. 70%-ban pályán használom, 30.000 km-enként szervizeltetem, mindíg gyári alkatrésszel. 150.000km-nél megcsippeztük, kb 220. LE-s lett, nyomaték 440 Nm. Audik, BMW-k behódolnak 200-után, de simán is bármelyiket legyorsulom. Természtesen a 200-240 LE-s kocsikra gondolok! Nulláról nem lehet gyorsulni vele mert az ASR nem erre az erőre van méretezve, de kb 60 km/h útán már megszűnik a kaparás és ráfekszik az útra. Ezt nevezhetjük gyenge pontnak, de ez csak a tuning óta van. 250-nél fekteti az órát, a GPS-szerint is ennyi a vége, Chip előtt 230-volt. iszonyatos nyomatéka van, szerintem ez a GTS-be szerelt váltónak is köszönhető! Vezettem már nem GTS C-vectrát, más volt a váltó karaktere. Szóval imádom a gépet! Mindenkinek ajánlom aki relatív olcsón nagy gépet akar vezetni. ez a 3000-es motor gyakorlatilag szétnyűhetetlen. Futómű ugye GTS-lévén gyárilag ültetett, nagyon korrekt kanyarvezetése van. sajnos a négykerekesek kanyargós úton megaláznak, de egyenesben és emelkedőn más a helyzet. A chippelés óta Mólos EVO-DIESEL-lel járok, mást nem teszek bele soha. A chippel fél litert javult a fogyasztás az Evo benzin kb 0,7 dl javított. Hihetetlen, de jelenleg 6,4 l/km-t mutat fogyasztásmérő amit már fél éve nem nulláztam! Mondjuk én inkább közúton járok, de 150 alatt ritkán, pályán ahol nincs kamera 200. Szóval nem éhes a masina. Legközelebb is ezt venném, ha nem jönne az Insignia állítólag lesz 250 Le-s diesele! Gyakorlatilag szerelmes vagyok bele, nem is tudtam eladni, próbáltam már, de nem ment! Nem vagyok képes bárkinek odaadni akit nem ismerek, így hát beszámoltatom majd az új Opel vásárlásnál.
összegzés: kevés fogyasztás, relatív olcsó szervíz és anyagköltség, jelentős kényelem, megbízthatóság, komoly nyomaték. 4 személynek kiváló, 5-nek kicsi!
- 120.000 Km-nél vízpumpa, 240.000 km-nél teljes futóműcsere, ülésfűtés 200.000 km-nél. Egyébkét komoly baja nem volt, soha nem hagyott ott!
Opel Molnár 1 éves koráig! Rosszat nem mondhatok, korrektek voltak! 2 éves kora után egy volt Opel szervizes aki nagyon lelkiismeretes, az előző Vectráimat is Ő szervizelte.
Fenntartási költség | (9) | Évjárat | 2004 |
Megbízhatóság | (10) | Vezetett km | 200000 |