Autók » Opel » Vectra (2002)

Vectra 1,8

Egészséges kompromisszum lehet

Direkt Magyarországra lett gyártva-gyanítom, mert ilyen minimál felszereltséggel Németországban nem lehetne eladni- tuti. Néhány negatívum: 15-ös kerék, 195/65ös gumik a Corsa alá valók, nem egy ekkora dög alá. Az ülés kárpit kinézete és minősége a 80-as éveket idézi. A vezető oldalon már kétszer kopott el alattam. Persze a garancia érvényesítése nem ment egyszerűen, hála a NAGY OPEL VEZÉRKÉPVISELETNEK. Az üléslap rövid ( néhány autótípust megnéztem és mindenhol 45-50 cm-re lövik be az átlagnépnek az üléslap hosszát...bakker ) ,de ne szóljon az ember egy szót sem, ha 190 cm-re nőtt- 200 km után azért jól esik a kiszállás.
A futóműve kiválló, de sajnos nem bírja a jó magyar ( és a Budapest-i föld) utakat. Már kétszer kellett állítani rajta.
A külső és a belső valakiből durva káromkodást váltott ki, mások viszont lelkesednek érte. Én speciel elégedett vagyok vele-semmi extra- persze ilyen áron.
A 122 le-s motor nem egy fenevad, de itthon jó és takarékos választás lehet annak, aki nem akar gyakran emberkedni és a belső sávban villogni tahó magyar módra. Persze, ha meghajta az ember, akkor tudja a katalógus szerinti ~210 Km/ h-ás végsebességet, de cserébe ilyenkor megjön az étvágya ( ~17-18 liter/ 100 km ). A 16V-es motor alacsony fordulatszámon halott-éledezni kb 2500-től kezd- onnan viszont elég lelkes.
A kasztni nagyon merev, persze cserébe került is anyag az autóba, ami nem tesz jót a menetdinamikának, viszont nagyon nagy biztonság érzetet ad.
Összességében megbízható-jó szolga. Pont azt tudja amire teremtette az ember a gépet: A-ból B-be biztonságosan, "kényelmesen" elvisz.

- szélvédő berepedt, ékszíj, futómű állítás 2X, ülés kárpit elfoszlott, ízzók néhányszor, csomagtérzár motorja

Opel Gaál- Dunakeszi
emberközpontú hozzá állás- jó munka

Opel Schiller
személytelen, drága, de jó munkát végeznek

Fenntartási költség (6) Évjárat 2005
Előző autója? Astra Következő autója? Vectra utódja