Az Opeles evolúció elmélet
Nos, hogy is kezdjem? Örök ellenérzés volt bennem az Opelekkel kapcsolatban. Csak a megrögzött opelfanok (a volt ladások, tisztelet a kivételnek) dícsérték a típust nyakra f?re. Már meg is született az elméletem az Ladások-Opelesek evolúciós zsákutcájára vonatkozóan, de ezt inkább most helyhiány miatt nem teszem közzé. :-) Meg ez nem is egy tudományos fórum. Azért a hátsó felem védelme érdekében gyorsan hozzáteszem, a "kényszeropelesek" egy másik kategória, a kivételek. Én is kényszeropeles volnék. :-)
Az autó egyébként szimpatikusabb, mint vártam. És ezt a szimpátiát els?sorban a Fiat polcáról leemelt JTD-CTDI dízemotor miatt vívta ki az autó. Mert az bizony brutálisan jó. A bels?, az anyagválasztás, a min?ségérzet viszont csapnivaló. A m?anyagok kellemetlen tapintásúak, sok helyen kopogósak, a menürendszer bonyolult (pl a mai napig nem találtam meg az átlagfogyasztást kijelz? menüt), a hátsó üléssor világításkapcsolóját legutóbb egy 20 éves Ikarusban láttam...
A m?szerfal egyszercsak elkezdett zörögni az autópályán...És ahhoz képest, hogy mekkora egy hodály, kicsi a hely hátul, bár ez engem még sosem zavart. :-)
A váltó (6 sebességes) pedig egy bizonyos fordulatszámon, motorféknél berezonál. (?)
De, hogy azért valami jót is írjak, kellemes a futóm? hangolása, jó a fék, jó az úttartása, és meglep?en csendes belül a karosszéria. Mondjuk szépnek nem mondanám, de a fekete fényezés miatt sokan megnézik az utcán. Nem is értem. Egy Opelt????
Összefoglalva, egy alapvet?en jószándékú, kényelmes utazóautó. Aki szereti a GM márkapolitikáját, és az azonos anyagokból összedobott autóit, legyen az bármilyen GM termék, annak jó szívvel ajánlom az autót. Akinek kicsit is fontos a min?ségérzet, az vegyen mást.
Én, ennyiért, ilyet, sosem vennék. (cégautó a vas)
Mondjuk féláron már meggondolnám. Annyit kb megér.
Az örök ellenérzés már nem olyan er?s, mint volt, de megmaradt.
- Még semmi nem romlott el rajta.
Még nem járt szervizben.
Fenntartási költség | (8) | Évjárat | 2005 |