A haverom.... jóban - rosszban!
Most, hogy elmúlt 2 éves az autó, és jártam vele többször is külföldön (pl.: 3,300 km Görögország, nyaralás), és amúgy is sokat használom, már a munkámból kifolyólag, teljesen elégedett vagyok vele. Egy dolog nagyon hiányzik bel?le, mégpedig az Automata váltó nyújtotta kényelem! El?tte egy "G" Astrám volt, és hihetetlenül kényelmes, komfort érzettet ad, és megérte átülni a Vectrába (azóta nem fáj a hátam, és mindegy, hogy mennyit vezetek....). Ez az autó volt az álmom, és imádom vezetni. Remélem, hogy ez még egy jó darabig így is marad!
- A gyári CD lejátszó nem bírta a magyar utakat, és elkezdett berregni, ha egy lemezt betettem (garanciális javítás, de cserét nem kaptam ez id?re). Ez az eset évente megismétl?dik (2005.-ben ismét csinálta)!?
- Az akkuból kicsit kifolyt a zselé, de ezt is rögvest kicserélték.
- Egyszer ott kellett hagynom az autót egy hétre, de kaptam csere autót, és közben elvégezték a kötelez? 1 éves szervizt is. Valamilyen elektromos vezérl? (címke modul, ha jól emlékszem) szállt el, de megrendelték, és gyorsan kicserélték.
- A klíma egység vezérl? paneljét is kicserélték, még garanciában, de csak miután többször is el?fordult, hogy nem indult el a klíma!
- Ami miatt nagyon mérges vagyok, az az, hogy a kormánym?vem is tönkrement, de nagy küzdelmek árán, kb. 2 hét alatt kicserélték, igaz, hogy emiatt nem tudtam elmenni nyaralni, ugyanis Astrához való kormánym? érkezett a gyárból!
- A fogyasztását egy kicsit soknak tartom, mert az elején nem evett ennyit, és nem hiszem, hogy a motor két év alatt elöregszik. Jelenleg olyan 10-et eszik, az elején ez 8 l körül volt.
- Amire mindenkinek felhívnám a figyelmét, az a vezérm?-szíj, és a hozzá tartozó görg?k. Ugyanis ezeket a 2003 –as Vectrák szervizfüzetében 90 ezres cseréhez sorolták, de az alkatrészek a 60 ezres szervizhez szoktak, mert ugyanaz, mint a régebbi alkatrészek. Sajnos erre nem minden szervizben gondolnak, és amennyiben elszakad, abban az esettben az igen tetemes számlát sem az Opel fogja állni!
Opel Danubia - 1118 Budapest, Budaörsi út 62. (Nagyon leromlott, nem ajánlom!!!)
Volt olyan is, amikor egyszer?en nem vállalták, a náluk vásárolt autó szerelését!!!
Opel Duna - 1095 Budapest, Soroksári út 160. (Nagyon jó, mindenkinek ajánlom!)
Fenntartási költség | (7) | Évjárat | 2003 |
Előző autója? | Opel Astra G | Következő autója? | Azt kijelenthetem bátran, hogy maradok az Opelnél! |
Verdikt | (7.5/10) |