Autók » Opel » Vectra (2002)

Vectra 2.2 DTi

2.2 Dti bármit csak ezt ne!!!

A gépet kereskedőtől vettem Budapesten, na ezt nem kellett volna. Tetszett a gép, ki is próbáltam jól ment. 2.2 dci diesel, 5 sebességes manuális váltós sedan. A kényelemre nincs panasz, ha megy akkor kényelmes hosszú távon is. De, itt a lényeg - ha megy!!? 5 év alatt csak szenvedtem vele, ide vittem oda vittem, mindig volt valami baja. Tipikus nagyon drága minden vectránál elő jövő típushibák tömkelege. EGR szelep, rémálom, ha ment akkor nyomhattad 5 személlyel, klímával 200 fölött is, de ha nem ment, akkor szerviz mód és mint egy rossz Lada niva. Még az opel szervizben sem tudták megcsinálni, vegyek újat 150.000 -ért. Durva egy csalódás lett a végére. Minden hiba nagyon bosszantó tudott lenni, a javítások drágák és sok utána járást igényelnek. A fogyasztása optimális, ha nyomod és terheled sem megy 7-8 fölé, ha simogatod 5,5 l. Nagy, kényelmes, gyors, de nagyon szerviz igényes és egyáltalán nem strapabíró!!! Lehet hogy ebben is van jó, de akikkel én beszéltem azoknak is szétment mindig valami, pedig igyekeztem gondos gazda lenni. Nem sajnáltam az olajat, vagy a fékeket, vezérlést kicserélni.
Ha elfogadtok egy tanácsot, bármit csak ezt ne. Amit otthagysz a szerelőnél, abból inkább vegyél benzint és még nem is idegeskedsz többé!

- 1. EGR szelep (felújítás csere darabbal 30.000. Ft / jó 2-3 hónapig ) Új gyári alkatrész kb. 120.000 Ft. (vectra betegség) - 2. Váltó - menet közben állítólag elfolyt az olaj és összekócolta a fogaskerekeket. Tréler stb. - közel fél év volt amire találtam hozzá való signum váltót bontottan 80.000 Ft-ét! Kifogtam, ritka a 2.2 dti váltó. - 3. Kettős tömegű lendkerék, kuplung - ez is igazi vectra betegség, 150 e km után szétmegy, csere bontottan 50.000, új alkatésszel 200.000!! - 4. Központi zár hibák, hol nyit hol nem, hol zár hol nem. - 5. CD lejátszó - kereplés, majd meghalt. - 6. Első szélvédőnél befolyt a víz. - 7. Fűtés ventilátor - 5 perc múlva kapcsolt be, vagy be sem kapcsolt. - 8. Műszerfal kijelző mutatók menet közben leestek, majd ismét beindultak. - 9. Kiegyenlítőmű - a lánc elszakadt, majd felaprította, eltömítette az olaj beszívó csövét. - 10. Első lámpa kontakt hibák.

Miskolc diósgyőr - opel szakik, értenek hozzá, árban elfogadható, bontanak is, de nem örökös....

Falusi haverok - olcsó, csak alkatrész kellett, precíz munka. Opel szalon - gyári szerelők - csak vakarták a fejüket, mindazt nagyon drágán.

Fenntartási költség (2) Évjárat 2003
Előző autója? Clio 1.5 Dci Következő autója? C 220 benzin automata w202