Autók » Opel » Vectra (1995-2002)

Vectra 1,6 16V

Vectra B 2002 (1,6 Comfort) Jó árú középkategóriás

Nagyon jó autó ez. Ebbe az utlosó szériába, már elég sok mindent beleraktak. Digit klíma, 4légzsák stb...
Pár szó a jó tulajdonságokról:

Nagyon jó úttartás, jó futómú, a karosszéria nem nyikorog, nem recseg ha belemegyek egy kátyúba. Ezzel a négy tárcsafékkel bármikor megállok :) A klíma és a f?tés nagyon ott van a toppon szerintem. Kényelmes ülések, a bels? tér igényes, jól összerakott. Kényelmesen szorongás nélkül elfér benne hátul 3 normális testalkatú emberke. A gyári hi-fi nagyon jól szól (10 hangszórós változat), van hibája is, azt majd lejebb írom. Csomagtér mérete nem hagy kívánnivalót maga után, ha valaki nagyobbat akar vegyen áruszállítót. Ja igen, és a fényszórók nagyon jól m?ködnek, simán ki lehet sütni a szembejöv? szemét ha elfelejtem volna levenni este a reflektort :)

Egy két rossz tulajdonság:

Kötelez? szervízek rettent?en magas ára. A fogyasztás nem a legjobb még ha visszafogottan autózok is olyan 9 liter körül. A gyorsulástól nem fog hanyattesni senki, ebben a kocsiban (1,6 101Le), de azért kényelmesen el lehet vele suhanni. A váltót tudom mondani talán a leggyengébb pontjának. Gyors váltásokat nem nagyon kell vele csinálni, mert van mikor gondol egy merészet és nem veszi a gyors 2es b?l 3ast. Nem nehéz váltani vele, de nem olyan pontos, és nem jár olyan kis uton mint pl. a Fabia-é.Egyéb nagy hibát nem vettem észre csak még egy pár kis idegesít?ket.
Az ülés nagyon pontatlanul állítható, mintha sokkal nagyobb lenne a sín amin van, vagy hasonló. Az ablak félig lehúzott állapotban zörög (elöl). A küls? tükrök mérete az design miatt nem sikerült túl jól. Lehetnének valamivel nagyobbak. A rendszámtábla világítás valmaiért nem nagyon akar m?ködni, de van amikor megembereli magát.A gyári hi-fi, annak ellenére, hogy jól szól elég furcsán m?ködik, és a rádió pedig nagyon bizonytalan. Az antenna talán nem valami jó, és ezért súg elég sokszor. Más egyéb hiba nem jut eszembe.

Összefoglalva:
Nagyon jó ár-érték arány, magas felszereltséggel, kisebb hibákkal.

- Igazából még semmisem romlott el, csak egy két apróság, pl.:
- 1, Elment a klímagáz, és magától nem jött vissza (25 000Ft)
- 2, Digit klíma kijelz?je (7000Ft !!!!)

OpelAutotrend Esztergom-kertváros
Hát ez nem valami jó hely. Az említett klima kijelz? led cseréje 7000 Ft volt, ami lehetett volna fele annyi is szerintem, mert csak egy led volt kiégve, ehelyett az összeset kicserélték foglalattal együtt (!!!!) Milyen rendesek.

Fenntartási költség (5) Évjárat 2002
Előző autója? Fabia 1,4i Következő autója? -