Vectra B 2.0 16V - soha nem hagyott cserben
Az autó 5 éves korában került hozzám. 90.000 km volt benne, állitólag frissen szervizelve. Eleinte hetente mentem vele szervizbe, mindig valami apróság, gumicsövek kezdtek szétmenni, stb. Utána semmi, csak 15.000 km-enként jártam vele kötelező szervizre, olaj, szűrők, stb kopó alkatrészeken kivűl nem cseréltem rajta csak az emlitetteket. A vizpumpa 110.000 kmnél ment szét, de akkor se folyt még, csak hangja volt már, simán hazajöttem úgy Bécsből és be a szervizbe. A centrálzár gyenge pontja az autónak, szinte minden második szerviznél cseréltettem valamelyik zárat is. Lehet egyszerűbb lett volna egyszerre az összeset aztán kész, de most már mindegy. A léptetőmotor is kibirt 120.000 km-t nagyjából, utána bele egy új és eladtam több mint 185.000-el és volt alapjárat rendesen. A kipufogó csonk érdekes mutatvány volt, valahogy soha se volt jó, mindig kicsit kifujt vagy valami volt vele. Ez ilyen, ezen kivűl semmi gondom nem volt az autóval. Sokat használtam, naponta jártam vele, voltam vele külföldön is sokszor. Autópályán 160-180as utazótempót tartottam, soha nem robbantam le vele sehol. Olajat nem nagyon fogyasztotta, 2 olajcsere között 1 litert töltöttem utána. Az izzók elég sokszor kiégtek, de hát ez legyen a legnagyobb bajom, miután rájöttem hogy kell 10 perc volt a csere. A klimát azt évente ajánlott feltöltetni, de úgy teljesen jó volt, hideget fújta rendesen. Végeredménybe nagyon meg voltam elégedve vele, pakolni lehet bele rendesen. Egyszer kipróbáltam mennyit megy: 240 km/h (100as benzinnel). Az óra nem csal.
- -Vizpumpa
- -Alapjárati léptetőmotor: 30.000 Ft
- -Zárak (majdnem az összes cserélve volt már): 18.000 Ft/db
- -Kipufogócsonk repedés: 20.000 Ft
- -Hátsó kipufogó dob: 27.000 Ft
Opel szakszerviz (nem olcsó, de nekem soha nem volt velük gondom, az autó mindig normálisan meg lett csinálva)
Fenntartási költség | (6) | Évjárat | 1998 |
Előző autója? | astra gsi | Következő autója? | Vectra C, Astra GTC |