Autók » Opel » Vectra (1995-2002)

Vectra 2,0i Combi Automata

Szép,Gyors,Minőségi de..

Kb 4hónapja vettem, mivel összetörték az astrámat. Mivel sürgetett az idő, gyorsan kellett döntenem, megbántam valamennyire:/ Azért nem nagyon, mert fórumokról tudom, hogy másoknak több gondjuk van..

A kocsi nagyon szép, bár a hátulja fura, de az eleje gyönyörü. Angel eye-al még szebb lenne..
Kisebb koccanások voltak a kocsin, rejtve persze, komoly törés szerencsére nem volt. A nyomatékváltó és motor között a csavarok kilazultak, valszeg szerelték még régebben és nem húzták meg.. Ez rossz hír amúgy, mert drága megcsináltatni egy nyom.váltót.

Automata a váltó benne, először óckodtam tőle, de nem a rossz faja. Amint rálépsz rögtön megindul, nem tököl. Jól, és úgy vált, hogy észre sem veszem. Cserébe sokat fogyaszt:( akár hogy (kivéve sport gomb) megyek vele, mindig 10-11l-ert fogyaszt. Gondolom azért, mert nagy gáznál gyorsabban eléri a kívánt sebességet, ezért nem kell anyi benya hozzá.. Ez mondjuk jó dolog. Mert ugye 100KW van a motorban. Húz rendesen, 195 avégsebesség, 180-as tempót simán tartja autópályán felfele, lefele.. Telipakolva, 3biziklivel a tetőn is simán megnt 180-at, és volt benne erő. Könnyü vele előzni, padlógázánl jól visszakapcsol, és húz rendesen. Nehéz vele lassan menni..
Viszont rosszul gyorsul, 11mp kb amíg 100-ra jut, viszont 80fölött is szépen gyorsul és sokáig meg sem áll..
Sport gombnál annyi az extra, hogy csak max fordulatnál vált tovább. Amúgy 4fokozatú a váltó.
Az automata váltó egyetlen hibája a nagy fogyasztás, ill. hogy ha kilőnék kanyarodva akkor visszafog a TC, de ezt ki lehet kapcsolni és akkor megy rendesen, csak picit kipörög..
A klímát ha bekapcsolom meg se érzem, hogy megy.. Mármint a motoron, nem a hőmérsékleten:)

A fékek erősek, jól fognak (főleg hogy csere volt mindenhol). A futómü is jó, kicsit túl lágy nekem, nyugodt vezetésre csinálták. De azért egy körforgalmat nagy sebességgel is nyugodtan vesz.

A belső anyagok nagyon jók, puha, nem kopogós, sok a plüss kárpit, még a csomagtartó is abból van, ill. a csom.tartó ajtó is.
A gyári hifi nagyon gyenge, hiába 8hangszóró, kevés..
Nem recseg, ropog semmi, jól össze van rakva még 10év után is (nem mint splash, gyárban is recseg már..)

Viszont a sok jóért meg kell fizetni, nagy a fogyasztás, és bár ezen nincsenek gondok, fórumról nézve, azért törődni kell vele, mert megviccelhet..
Megszerettem ezt az autómat is, mert hatalmas a csomagtere, erős és kényelmes, és nagyon szép.
Viszont el kell adjam, mert olcsóbb fenntartású kocsi kell most nekem:/

Azoknak akik félnek az automatától ajánlom, nyugodtan vegyék meg. Megéri:)

- 1. jobb/bal kp. zár
- 2. feld.komp pixelhibás, cserélve lett,újra kezdni..
- 3. Nyomatékváltó és motor között kilazultak a csavarok
- 4. jobb elől 1x majdnem durrdefekt, aztán csak sima defekt újból:/

ismerős, ezért nagyon jó!...

Fenntartási költség (4) Évjárat 1998
Előző autója? Astra F 1,6 combi Következő autója? Sokda Fabia 1.9 diesel Combi