Szegényember luxusautója
Ezt a vectrát kb 4 hónap keresgélés után találtam meg. Ez egy 2000-res ráncfelvarott változat. Megnéztem elég sok autót, a romjaiból újraélesztettől a nepper által kiglancolt és agyondícsértig. Ez a "lassan jársz tovább érsz" mondás igaznak bizonyult. Eddig az autóval maximálisan meg vagyok elégedve. A megvétel után a kötelezők kicserélésén kivül (vezérműszíj, ékszíj stb.) csak katalizátor maradt. Az ugyanis hosszában szétrepedt. Már vásárláskor tudtam róla csak azt nem hogy ez a vacak 220.000ft-ba kerül újonan, mert egybe van a kipufogócsonkal. Gyártottak volna nekem egyet egy kipufogószervizben 100.000-ért de 15.000-ért sikerült egy bontottat szerezni. A többi alkatrész szűrők meg ilyesmik elfogadható árban vannak. A belseje is szép, áttekinthető, nem zörögnek a műanyagok, minden kézre esik. A futómű szerintem jó, nekem nincs bajom vele. A szilenteket cserétem, a jó magyar utaknak hála már kétszer. A 1.6-os motor az egyedüli gyenge pontja. Kevés ez a 101 ló ekkora vashoz (1200kg). Nyáron a klíma bekapcsolása érezhetően megfogja motrot. Aki sportosabban vezet annak inkább a 1.8-as vagy 2.0-est ajánlom. Az 1.6-os megindul ahogy tőle telik, meg megy is 195-öt de ekkor már iszik is a kicsike. Vegyes használatba nálam 8 litert eszik. A motorja amúgy egy kiforrot típus, nincsen gyerekbetegsége ahogy az egész autónak sem. A csomagtartója is hatalmas, lehet bele pakolni rendesen. A megjelenése elegánsnak is sportosnak is mondható. Én csak ajánlani tudom annak aki megbizható, olcsón fenntartható, középkategóriás autót keres reális áron.
- Fékbetét+tárcsa csere
- Szilentek
- Katalizátor
A haveromhoz aki autószerelö.
Fenntartási költség | (6) | Évjárat | 2000 |
Teljesítmény | (7) | Km vásárláskor | 82000 |