Autók » Opel » Vectra (1995-2002)

Vectra B 1.6 16 V Ecotec

Mi nagyon szeretjük, cserben még nem hagyott

Nagyon szeretjük mind a mai napig használjuk nagy megelégedésünkre. Mostanában kezd valami kopogás beleköltözni a hátuljába, de lehet, hogy csak a kipufogó kopog. A festése sajnos nagyon hamar kifakult, bár igen sokat áll a napon. Az utastér és csomagtér mérete több mint nagy. A menetteljesítményéről csak annyit, hogy nem egy versenyló, szép nyugodtan elindúlva és gyórsítva a sebességet egyenletesen tartva nagyon jól fogyaszt, így kimegy a világból gondnélkül. Kényelemre nincs semmi panasz, a fútóműve németesen feszes, zajos de egy cseppetsem szél érzékeny 1 újjal vagy akár térddel is játszva irányítható, vezetni tulajdonképpen nem is kell megy magától. Még mindíg imádjuk, de mivel már korosodik a kicsike gondolkodunk a cseréjén valami pick up-ra gondoltunk lehet, hogy opel campo lesz sok jót hallotunk róla.

- nagyrészt karbantartás, km teljesítést követő megelőző szervíz, minimális meghibásodásból adódó javítás:
- -vezérműszíj 40.e km-ként, vízpumpa 2x, hosszbor.szíj 4x, szűrők, gyertyák(NGK ez vált be), olaj 10.e km-ként(csak gyári opel most gm 5/10/W40/50/ ezt nem eszi egy cseppetsem, váltóba még nem cseréltünk és rátölteni sem kellett.
- -hátsó kerékagy 2x(a futott km fele nagy póttal, ez egy kicsit megviseli), első féktárcsa 1x, fék betét 4x(elöl-hátul), talpascsapszeg 1x, gömbfej 2x, összekötő 1db,
- -a motor 1x volt megbontva állítólag gyárihibás volt 1 szelep elégett(nem vagyok benne biztos mert csak akkor az 1x tankoltam MOL-on és 140 km múlva már el is égett, egyébként az a kollektív tapasztalat felénk, hogy a shell-t, omv-t, mol-t nemszereti az opel, én 80.e óta lukoil-t tankolok azóta az agr-t egyszer sem kellett tisztítani)
- -izzókat tungsramra cseréltem még a vásárlás után, azóta nem égett ki egysem, a bal első lámpát kompletten és a bal oldal villogót kellett cserélni őz elütés miatt, persze a vadásztársaság nem fizetett egy vasat sem.

Tóth Bosch Szervíz

Fenntartási költség (9) Évjárat 1996
Előző autója? Lada, Ford, Skoda Octavia Következő autója? már gondolkodunk, valami platós
Verdikt (7.7/10)

Opel Vectra 1995