Jól eltalált, pont nekem való
Egy évvel ezelőtt ajánlották ismerősök az autót, elsőre megtetszett. Akkor még különleges volt számomra a fényezése barnás-arany metál, azóta rengeteg láttam már belőle.
Vidéki kisvárosban élek, sokat országutazok, így a fogyasztás rendszerint 8 l/100 km alatt tartható. Könnyen pakolható, hosszú távon is kényelmes, nagyon szeretjük.
A műszerfal világítás néhol már hiányos, de ennyi. Jó gazdája volt, és én is próbálok mindent időben cserélni rajta, de ha nem sikerül, akkor sincs vele semmi baj.
Az elmúlt télen megjelent rajta a rozsda a bal oldali küszöbnél, de időben lejavítottuk. Nem tervezem, hogy megszabaduljak tőle, már nincs hitel rajta, így ha havonta akár 15-20.000 Ft is kellene rákölteni akkor is megéri, de eddig ez nem volt jellemző.
Mindenkinek ajánlom, akinek egy megbízható, kényelmes, igazi családi autóra van szüksége, és hosszabb utakat is meg akar tenni.
Szeretem, csak beülök-megyek-biztonságosan-jó tempóban-megérkezem. Ezért veszünk autót, nem? :-)
- - bal első elektromosablak mechanika: 10.000 Ft
- - utastérben elpukkant fűtéscső: 9.000 Ft
- - hővédő lemez rögzítése az alváz alatt: 1.000 Ft
- - szervízárak:
- - olaj + szűrők cseréje: 10.000 Ft
- - vezérlés csere ( szijjak-görgők ): 60.000 Ft
- - 4 tárcsafék felújítás ( szabályzás + betétek ): 30.000 Ft
Minden szerelő elboldogul vele, ja és nem zabálja az olajat, nem füstöl, pedig néha 15.000 km-t is megyek két olajcsere között.
Fenntartási költség | (9) | Évjárat | 1996 |
Előző autója? | Ibiza | Következő autója? | 6 év múlva talán Superb, de ezt a végéig fogom hajtani |
Verdikt | (7.6/10) |