A projekt az IHM támogatásával jöhetett létre. Írjon ítéletet! Írtam, de hogyan szerkeszthetem?

Ha az indapass elötti időkben írtam ÉS megadtam az email címet.

Az ítélet alján lévő mezőbe írja be azt az email címet, amivel egykor írta az ítéletet. Ekkor egy emailt kell kapjon a további teendőkkel.

Ha nem adtam meg emailt, vagy már nem tudom mit adtam meg, esetleg megszűnt az a cím.

Írjon a [email protected] címre, ahova küldje el a probléma leírását illetve az ítélet linkjét.

Már indapassal írtam az ítéletet

Ekkor az ítélet alatt megjelenő sárga indapass boxon keresztül kell belépnie. Belépés után az ítélet alján lévő linkre kattintva szerkesztheti azt.

Autók » Opel » Vectra (1995-2002)

Vectra 1.6 16V Caravan 

Az ítélet értékelése
3,8(6 db)

Jó, jó de meddig?

Szöveges ítélet

Olyan autót kerestem, amibe lehet pakolni, amiben az alapvető extrák benne vannak és amivel nem kell (talán) szégyenkeznem. Igazából nem tudom miért kötöttem ki a típusnál (nem ez volt az első, és az óta nem is az utolsó Opelem, talán van valami Opeles beidegződésem tudat alatt).

Kényelem, menettulajdonásgok: kétségtelenül szép nagy autó, akárhova mentünk vele akárhányan (max 5-en), akármennyi csomaggal soha semmit és senkit nem kellett otthon hagyni. Az 1.6-os 100 lóerős alapmotortól nem vártam csodát, és nem is kaptam. Mégegyszer nem venném meg, városban a dinamikája elég de autópályán már kevés (140 km/óránál 4000-et forog a motor). Egyébként csendes és kényelmes, hosszabb áttétellel és erősebb motorral nagyon jó utazóautó lett volna. Ezzel a kombinációval olyan 180km/óra körül volt a vége, de az utazója 110-120 körül alakul.

Felszereltség: az enyém az egyik alap kivitel volt, de ebben is klíma, első elektromos ablakok, ABS, vezető oldali légzsák, 5 fejtámla, elöl-hátul könyöklő, távirányítós kp zár és szervókormány "kényeztette" a vezetőt és a bent ülőket.

Fogyasztás, fenntartási költségek: Átlagban 6,5 literrel jártam vele városban (!) sőt ha odafigyeltem akkor 6 literrel is beérte. Amit megspóroltam a fogyasztáson, sokszorosan befizettem a szervízben. Sokszor állt a szerelőm udvarán sajnos. És ami elromlik rajta az ráadásul nem is olcsó. Ez az autó egyáltalán nem olcsón fenntartható, a vételárát néhány évente biztosan újra rá kell költeni a javításokra!

Megbízhatóság: Háromszor hagyott ott, úgy, hogy minden lehetséges törődést megkapott és állítom, hogy a kapható legszebb és legjobb állapotú autót vettem meg anno. Az Ecotec motorok eszik az olajat, az enyém nem vészesen, maximum fél litert kért 1000km-ként. Ezért az olajszintre oda kell figyelni. Jómagam hetente egyszer biztosan ránéztem. Új olajat 10.000 ként raktam bele annak ellenére, hogy ennyi idő alatt kb 5 litert utánaöntöttem.

Összegzés: amikor jó volt, nagyon szerettem az autót, mert nagy kényelmes és csendes volt. Egyébként is teszik a B Vectra desing (kívül-belül). De sajnos sok törődést kér, mindig elromlik rajta valami, a javításoknak sosincs vége. Aki ilyen autó vásárlására vállalkozik számoljon azzal, hogy szép, nagy és jól felszerelt autót kap, de a vételárat belátható időn belül (néhány év) újra rákölti majd a javításokra.

Hibalista

- EGR szelep - benzinpumpa (2x) - klíma - első-hátsó lengéscsillapítók - kuplungszerkezet + tárcsa - központizár - -

Ide hordtam szervizbe

Ismerős, gyors, megbízható, korrekt, lekiismeretes. De nem túl olcsó :)

Értékelése: 9

Képek az autómról

Fenntartási költség (6) Évjárat 1997
Kényelem (8) Használati időtartam 3 év
Teljesítmény (5) Km vásárláskor 192000
Megbízhatóság (3) Vezetett km 25000
Szerviztapasztalat (8) Átlagfogyasztás 6 l
Előző autója? Következő autója?
Ennyire szerette (5) Megérte a pénzét? nem
Verdikt (5.2/10)  
 
Ítélet értékeléséhez be kell jelentkezned.
 

Opel Vectra 1995

További ítéletek (291 db)

Szűkítés: jól megírt| képes| hosszú
Cím / Modell Időpont Hossz Km Ítélet Ért.

Népítélet-kereső Népítélet-kereső

  • Fenntartási költség
  • Kényelem
  • Teljesítmény
  • Megbízhatóság
  • Szerviztapasztalat
  • Ennyire szerette
  • - Évjárat (mettől meddig)