Autók » Opel » Vectra (1995-2002)

Vectra 2,0 dt

Ha szívni akarsz!

Mikor autót kerestem több Opel jótapasztalattal indultam el a vectra irányába.Korábban volt Diesel F Astrám,A Vectrám,G Astrám.Ezt a B-t magánszemélytől vettem 180 körüli km-rel.Előtte olvastam itt a misztikus elektronikus vezéslésű adagolóról---tetszett az autó nem is hittem a több 100ezres javításokról szóló meséknek.
Kellett volna...pár hónap használat után egy induláskor a drága csak tekert...tekert..és tekert.Semmi több.
Vontatókötél...diagnosztika...adagolóelektronika...
Ezek után pedig a szívás...97-es évjáratú legkezdetlegesebb 2-es szűkítésű! Boschnál tudják beszerezni egyedül adagolósok...kedvezményekkel 500 000Ft!!! A nagy népautó,sose kopel meg mittomén még milyen magasztos Opelbe! Fiatalabbakba megoldható 300körül.
Elküldtem szerelőmet,nézzen valami fiatal motort minden cullunggal együtt...az is 400 körül van.Ekkor akadt rá egy bontott 2-es adagolóra 220ért! Most várom mikor döglik be ez is mert nyilván közel járhat a 200 000hez ami mindnek egyenlő a halállal!
EGR szelepeket már sötétben is átköti,vakítja,dugózza szerelőm mert 8közül vmelyik mindig küszködik akkor csak álmodozni lehet 100km/h-ról is.Lóerőben is jobb egy kétütemű wartburg olyankor.240 körül ki tudnánk cserélni ezeket a szemeteket is.
A kényelem egyébként megfelelő,jólösszerakott autó,faceliftes pofával jól is mutat,de alig várom hogy eltakarítsam a háztól!
Ez egy realitások talaján nyugvó döntés volt vételkor...sok van belőle,egyszerű,kis fogyasztású(7 alatt nem mentem vele soha,nekem közlekedni van nem pöcsölni 80-nal)olcsó hozzá minden....
Ezután valami őrült megoldást választok aminek annyi köze van a realitáshoz mint Alfának a piacképességhez...kb az lesz egyébként:)
Úgyhogy szerintem aki ilyet akar higgyen a tapasztalatoknak!

- Adagolóelektronika természetesen -500 000 lett vna!
- EGR szelepek 30 000-van belőle8

Kofrán Béci