H?séges társ - gyors, megbízható, szép
Nagyon elégedett vagyok a géppel. Megbízható és a kategóriájához képest nagyon kedvez? fenntartási költséggel bíró autó.Bár az el?z? Vectrám (1995-ös 1.6 motorral) az szörny? rossz volt.Állandóan a szervízben volt, de a Vectra B-r?l én csak jót tudok mondani.
Kötelez? a sportlégsz?r? és a chiptuning. Ezekkel nagyon jó menettulajdonságok és fogyasztás kerekedik ki.Meglep?en jól megy így. Nekem 155 LE-t adott le keréken mérve. Folyamatosan léptem le szinte mindenkit, autópályán 160-180as utazó: így fogyasztott 8,6-ot és 185ekm ellenére egy gramm olajat sem evett, kutya baja sem volt míg el nem adtam.Nagyon kicsi a légellenállás, így elég nagy végsebességre képes.Sokszor okozott meglepetést autópályán jóval er?sebb autóknak is...meg néha nekem is.Hosszú er?s lejt?kön szinte hihetetlen sebességeket lehet elérni vele.Óra szerint 245 a rekord (az óra kb.3%ot csal.bemértem)...de akkor is majdnem 240!
A futóm?r?l azt hittem hogy jó...míg nem vettem egy 5ös BMW-t.Szóval jó a futóm?, amíg sima az aszfalt...Viszont ott tényleg jól lehet vele autózni nagy sebességgel is.Itt nagyon sokat segít a 16"-os kerék.Az kell neki, ha gyorsan szeretsz vezetni.Viszont városi használatra rettenetesen rossz kocsi: sokat fogyaszt (11-12 l) és nagyon nem bírja a kátyúkat.
Összességében fájó szívvel váltam meg t?le, de már nagyon vágytam egy 540-es BMW-re...6 év sok id?! Meguntam, de sosem csalódtam benne!
- -vezérm?tengely jeladó: csere ingyen
- -a jobb hátsó lámpa ég? kb. 5x
- -vezet? oldali ajtó zármechanika elkopott 20.000,-
- -szilentblokkok 160ekm-nél cserélve hogy ne kotyogjon
- -kipufogó "elfogyott" 150ekm-nél (eddig ez az autó bírta a legtovább)
- -egyszer nem indult el: egy érzékel? megadta magát a motorban.10 perc pihentetés után elindult, eljutottam a szervízbe.itt cserélték 2 óra alatt: 10eFt
Opel Horváth Sopron
Fenntartási költség | (8) | Évjárat | 1999 |