Autók » Opel » Vectra (1995-2002)

Vectra 1,6

Ennyi pénzért - családi, nem vagizós kocsi

Hiába fikázzák az opelt, aki nem egy családi autóra vágyik, ne vegyen ilyet, ebből ugyan nem lesz az országutak réme...
ellenben marha jól pakolható, babakocsi, babaülés, hétvégi bevásárlás, nyaralás! Volt már városi ütközésünk vele, aki nekünkjött, az orra totálkárra ment, a mi kis kedvencünknek kissé behorpadt a háta, meg persze a gyűrődőzóna tette a magáét. Szóval jól vizsgázott.
Ilyen kicsi motorral mégegyszer nem venném, ha előzni akarok vele ki kell kapcsolnom a klímát, de szokás kérdése... Ennyi pénzért ilyet kapsz, mert azért be kell vallani, nagyon jó az ár-érték aránya!!!
Hozzátenném, nő vagyok, szóval nem vagizok a kocsival, egyszerűen használom, sőt ,még parkolni se olyan gáz vele. Apuci persze nem tud vele csajozni, mert messziről lerí a kocsiról, hogy család használja, de mint előbb említettem, szerintem majdnem a népautó kategóriát súrolja, kissé igényesebbeknek készülve...
Mindenesetre én szeretem, nem is tervezem lecserélni, itt fog szétrohadni alattunk, az ütközés miatt úgyse tudnánk már árában eladni :( Legföljebb kiegészítőnek veszünk majd egy városi kisautót hozzá..
Ja, tényleg, autópályán nehézkes egy kissé, de ha belendül, akkor utána már megy... És amúgy is, ha úgyis van sebességkorlátozás, akkor meg mit van itt egy csomó ember felháborodva, hogy pl. a 160-at már csak nehezen bírja??? Ejnye-bejnye... Persze én se tartom be a korlátozást, de azért reális határokon belül próbálok maradni, hogy ne ugorjon rögtön a jogsi.

- klíma csöve szétesett, elment a gáz
- jobb hátsó központizár csere
- már a 2. zöldkártyánál mondják, hogy "majd bemelegszik a katalizátor, de legközelebb valszeg cserélni kell..." de még mindig bírja...
- motorblokk olajbetöltő kupakjának szigetelése valahol elveszik, megevődik, eltűnik, már a 3.-at nyüvöm

szeged, opel aranyban dolgozó szerelőhöz maszekban

Fenntartási költség (5) Évjárat 1996
Előző autója? Astra Következő autója?
Verdikt (6.1/10)

Opel Vectra 1995