Autók » Opel » Vectra (1995-2002)

Vectra 2.0 16V

Egy sportos családi autó!!!

Nem rég vettem az autót ezért még nem tudok sokat mondani róla! Eddig nagyon megvagyok vele elégedve! Azért mertem belevágni ebbe a tipusba mert a családban már van egy B vectra (1.6 16V) és azzal sem volt még semmi komolyabb baj! Na meg az előző autóm egy 2.0 8V A vectra volt és azzal nagyon de nagyon megvoltam elégedve! Gondoltam megújítom egy 2000-es évjártú B vectrára csak is 2000 16v motorral!:) 1,5 millióért tettem rá szert tulajtól! Nem bántam meg mert minden szempontból megfelel az átlag embernek akár családos akár fiatal suhanc!:) Kényelem szempontjából szinte tökéletes,nagy csomagtér és persze tágas utastér! Elöl és hátul is kényelmes ülések és nagy helykínálat nem egy fapados kocsi! Minden extrával el van látva ami szükséges,az enyém CD felszereltségű! Nagy hasznát vettem már a kipörgésgátlónak!(gyorsulásnál se hátrány!) Persze kikapcsolható mert azért néha kicsit rugatni is kell!:) A menetteljesítményel sincs baj! 136 paci elég a kaszni mozgatásához nagyon jól megy! Idáig 210 km/h-val mentem vele (nem mondom meg hogy hol:))de még ment volna simán! (állítólag 240 körül van a vége)A piroslámpánál sem marad szégyenben! Kellően rugalmas még 5.-ben is jól húz de főleg 2.-ban 3000 fordulatnál brutál 6000-ig és a 3. fokozat is tuti nagyon!!! Gyorsulása 100-ra 9 mp körül van(saját mérés és gyári kocsi) A futóművel sincs gond jól tartja magát az úton kellően puha de nem kemény az úthibákat is jól tűri, a fékek is jók!Fogyasztása is megfelelő. Ha szépen megy vele az ember városban elég neki a 8,5 liter országuton 110-nél 5.5 liter is elég! De a fedélzeti computer is nagyon hasznos benne, mindent mutat nekünk! Megbízható csendes kocsi! A hibái idáig egy főtengely szimering és egy motortartó bak volt! De erre lehetett számítani! Magánszerelőhöz hordom és ott 30000ft-ból megúztam! Az alkatrész viszonylag olcsó! A megjelenésével sincs gond, szerintem elegáns,tekintélyes autó! Összevetve egy családi sportos autó ami kiváló a hétköznapi használatra! Ajánlom mindenkinek!;)

- főtengely szimering, motortartó bak

Egy megbízható magánszerelő!:)

Fenntartási költség (8) Évjárat 2000
Előző autója? A vectra Következő autója? szerintem egy újabb vectra (jó lenne egy opc)
Verdikt (7.3/10)

Opel Vectra 1995