Az elnyűhetetlen
Sohasem gondoltam volna, hogy valaha is Vectrát fogok venni, de a sors úgy hozta, hogy két nap alatt kellett lebonyolítani az autócserét és az egész autópiacon ez nézett ki a legjobban :) A fényezés hibátlan volt (mikor eladtam a héten akkor derült ki, hogy telibe lett fújva), rozsda egy szem se, a motor is azonnal indult és a próbaút is jól sikerült.
Fél órával a megvétel után hazafelé tartva szép lassan megadta magát. Még az elakadásjelző sem működött. Gondoltam régi az aksi, irány a benzinkút új aksi beszerez. Na ezzel már 55 km-t sikerült megtenni :) Vontatás, autószervíz, generátor szétszed, szemeket mereszt. Egy fél kiló antracit maradt a generátor forgórészből. Elég rossz ómen az első napon. Utána kezdődött sorra a többi alkatrész tönkremenetele, amiből cirka egy évvel később a vízpumpa mennybemenetele okozott nagyobb problémát, amúgy szinte elnyűhetetlennek bizonyult az autó.
Gyakorlatilag fél Európát beutaztuk vele, a négy év alatt amíg használtam hétszer vitt el Horvátországba, de voltunk vele Svájcban, Szlovéniában, Boszniában. 200000 km környékén kezdtek furcsa hangok jönni az első fékek felől, de fékbetét cserével megoldódott a dolog. Mellesleg a féknyereg szinte leszerelhetetlen. Erre a harmadik imbuszkulcs lesarkazása után jöttünk rá :)
Az egész család nagyon szerette, úgyhogy el is köszöntünk tőle. A következő kocsi már megvolt, mikor nagyon szükségszerűvé vált az eladás, ugyanis a Lexus automata sebváltós, és csaknem félmillióm ráment a javíttatásra, így a likviditásom megőrzése érdekében áron alul egy nap alatt túl kellett adnom rajta.
- generátor
- vezérmű feszítőgörgők
- vízpumpa
- légkondi
- katalizátor
- lambda szonda
- kipufogó középső és hátsódob
- az összes létező kopó alkatrész
Csonka autószervíz, Gyula
Autonet