Tipo vs Vectra
Elözöleg egy 17 éves 1.4-es Fiat Tipom volt,és ezzel szeretném összehasonlitani a mostani autómmal, ami egy 1.6-os vectra ! A Tipot egy kereskedésbe vittem ugyanis már túl öreg,és már jöttek ki rajta a hibák ! Nézzük a hasonlitást!
Kényelem: a Tipo kényelmesebb mint általában az olasz kocsik, sokkal több hely van benne mint a vectrában ( habár a vectrának a csomagtartója jóval nagyobb )
Külsö: a Tipo sportosabb, a vectra puritánabb,nekem a Tipo jobban tetszik, de ez izlés dolga !
Fogyasztás: mindkettö 7liter körül,habár a vectra nagyobb és erösebb!
Megbizhatóság: egyértelmüen a vectra, sokkal megbizhatobb mint a tipo,sajnos a Tipo szenved a szokásos olasz autó betegségben és pedig az elektronika!! Gyakorlatilag ami elektromos volt a Tipoban az mind elromlott !! Ezzel szemben a vectra rendkivül megbizható autó !!
Vezetési élmény: hmm, nos mindkettöt nagyon jó vezetni talán a vectrát könyeb !!
Alkatrész: mindkettöhöz olcsó az alkatrész,ráadásul a bontóban is sok mindent meglehet hozzájuk kapni olcsón !!
Végeredményben az opel vectra jobb és megbizhatóbb autó, viszont a Fiat Tipo kényelmeseb és szebb !!
Ami nagyon idegesitő, hogy a vectrának nem lehet állitani a kormányát,minden beszállásnál a combom hozzáér a kormány aljához,és ez igy nagyon kényelmetlen !!
- Még semmi
Fenntartási költség | (7) | Évjárat | 1994 |