Megbízható cimbora
2002-ben találtam rá az 1992. decemberi Vectrára, 103e km-rel az órájában. Egy Isuzu-TD motornak ennyi bejáratásra elég, állítólag 5-600 ezreket is elmennek, gondos kezekben. Nagyon megkímélt volt az autó, ha hinni lehet a vezetett törzskönyvnek és a keresked?nek, akkor egy Bp-i lelkész autója volt (igaz lehet, mert a halat ábrázoló matrica rajta volt), én a második tulajdonosa vagyok. Extrákkal közepesen felszerelt: ABS, szervókormány, fordulatszámmér?, els? elektromos ablakok, ködfényszóró, osztott hátsó ülés, nameg ugye egy turbós motor, intercoolerrel, igaz, dízel.
Naponta 100 km-t megyek vele munkába járás címén, így már közel 50e km-t tettünk meg közösen. Fogyasztása pofátlanul alacsony: átlagosan 5 l/100 km! Ez télen felmehet 5,5 l-re is. Kizárólag városban, télen sem lehet vele 7 l-nél többet megetetni.
Papiron 5, gyakorlatilag 4 személyes, mert hátra középre csak kitolásból lehet valakit hosszabb távra ültetni a magas kardánalagút miatt (ebben csak a kipufogócs? megy ott, de van összkerekes változata is). A csomagtartója 530 literes, amire néha szükség is van, de még a legnagyobb bevásárlásnál sem hagyott cserben. Hát nem egy Su...izé...kisautó.
Összességében maximálisan meg vagyok elégedve vele, a kisebb javításokon kívül hibamentes, télen -20 fok alatt is els?re (maximum másodikra) indul, pedig az utcán tölti az éjszakákat. A rozsda még nem bántja, gyönyör? metálbordó fényezésén nem látszik a kor. Lemosás után 6-8 évet nyugodtan letagadhatna.
- Vezet?oldali zárbetét, kanyarstabilizátor-összeköz?, gumiharangok, emellett csak izzókat és olajat kellett!
Saját
Fenntartási költség | (8) | Évjárat | 1992 |