Autók » Opel » Vectra (1988-1995)

Vectra 1.8 i

Álomautó olcsó forintokért!

Életem első saját autója volt. Anyagi lehetőségeim korlátozottak voltak kb. 900.000 HUF volt erre a célra szánva. Mivel fenntartásaim voltak a dörzsölt autónepperekkel kapcsolatban + még néhány szaftos kis történet arra sarkalt, hogy jómagam mennyek külföldre autóért. Egy ismerős segítségével egy 7 fős autóvadász társasággal mentem Németországba (2001). Őszintén szólva nem A Vectrát akartam, még csak nem is gondoltam rá! Átlagos, szűrke, kispolgári autónak tartottam. Ennek ellenére, hogy-hogynem az első nap kb. 9-kor a 3. kereskedésben megláttam, megszerettem (pedig egy cm-t nem mentem vele!) és megvettem. A sokat látott alkalmi utitársak (mivel tudták, hogy saját részre veszem) mind azt tanácsolták, hogy "ne habozzak a gép zsír, ha tetszik ne tököljek, vegyem meg, mert ha itthagyom, később megbánom!" Mit mondjak igazuk lett, bár a nap további része mivel még kb. 30-40 autókereskedést végigjártunk nem volt túl kellemes. Mindenhol azt fürkésztem nincs-e egy szebb, vagy jobb nála! Hála Istennek még csak hozzá foghatót sem láttam. Másnap mentünk csak ÉRTE a hófehér, makulátlan külsővel és belsővel büszkélkedő 5 ajtós 1.8i csodáért! Akár a mesében VEZETETT SZERVIZKÖNYV full karcmentes állapot. Előttem egy 1946-ban született hölgyé volt akit ezúton is csókoltatok, úgy vigyázott rá mintha a szeme fénye lett volna! 2.300 EUR-t fizettem érte+az itthoni jó magyar forintokkal együtt (adó, névre írás stb.) benne voltam a keretben. Itthon egy tüzetes átvizsgálást követően derült ki az, amit az autó kűlseje és belseje már messziről kiabált minden a legnagyobb rendben! Utólag visszagondolva szerencsés voltam, laikus lévén mindenféle használtautó vásárlásra vonatkozó szabályt felrúgva, próba nélkül egy marék "nepper" tanácsára szurkoltam le a vételárat és modanom sem kell, az arab-németnél utólag hiába reklamáltam volna, hogy mondjuk hiányzik a váltószerkezet. Szóval 2 évet töltöttem Vele, nem vagyok autógyílkos, de mivel munkeszköz is volt+Budapesti barátnő így rendesen szaporodtak a kilóméterek. Rendes elhasználódásból eredő rendellenességen kívül soha nem tisztelt meg semmivel, már ami a hibákat illeti! (Ja a híres H-betűs gyári német antennából kettőt is elfogyasztott) Összegezve kb. 70e km szerintem elég ahhoz, hogy hiteles véleményt alkossak, ami pedig egy kényelmes, roppant megbízható és strapabíró, kiforrott konstrukciójú messzemenőkig pénztárca és családbarát autó érzetét kelti bennem. Már jó ideje megváltam tőle, a mai napig örömmel tölt el, hogy birtokolhattam. Ma már nem nézem kispolgári suttyó autónak, hanem tisztelem és csak ajánlani tudom mindenkinek!

- Világításkapcsoló, vízhőfok jeladó, hűtő, szétrohadt a középső és hátsó dob

Helyi autószerviz

Fenntartási költség (8) Évjárat 1993
Előző autója? Következő autója?
Verdikt (7.5/10)

Opel Vectra 1988 (1988 - 1995)