Autók » Opel » Vectra (1988-1995)

Vectra 2.0i

A szivünkhöz nőtt,2.0i

Ott kezdeném,hogy 2001-ben került be az országaba 89ezer kilométerrel,addig szevizelt volt,az elsö magyarországi tulajtól vettük meg,ő kb 1-2 évig használta.Nagyon hibátlan állapotban volt,semmi nem zörgött kopogott benne.Apám tett bele több kilométert,4 éve én használom,apám hanyagsága miatt,mikor hozzámkerült,költeni kellett rá.De semmi komoly futómü a jó magyar utak miatt stb.Hibalistában sok mindent leirtam,de ezen a környéken kevés a jó szerelö,sokszor találgatás lett a vége,az alkatrészek fele nem is kellett volna. Komolyabb gond sosem volt vele,cserben sosem hagyott.Kényelmes,hosszú úton is.A hátulja könnyü ha nagyon barom vagy kanyarba kitörhet a segge.Motorja 2.0i C20ne,ez alatt én nem vennek ilyet.Most 325000 km van benne a nagy részét nálunk futotta,motorjához sosem kellett nyúlni,semmihez,szeretem ahogy megy, 1-60 , 2-110, 3-165, 4-200 alá eddig azthittem 200 vége de most pályán megkinoztam,még én is meglepödtem 1milliméter kellett volna,hogy elérje a 220!!!-at. 550km mentem vele pályán most,oda 160-nal,vissza gyorsabban es semmi baja.Gyorsulása másnak nemtudom miért tiz körül van,nekem a legjobb 8.3 nem hazudok többször is mértük,ha nagyon bamba vagy tiz,ugyanilyen vectrát vertem már el vele.Olajat 8 ezrenként cserélünk,gyári Opel,félszintetikus,sose kell utánna önteni,nem úgy mint apám 97-es Pólójába ami zabálja..Fogyásztása ha sokat használod városban fedélzeti szerint,8.5 de kerek 10 az.
Kinnt nagyon jól fogyaszt 7 vagy akár alatta is kijön 120ig de 160nál is csak kilencet irt.Télen húzósabb 10 meg fölötte is lehet.Igaz én főleg rövid távon és városban használom.Ha valakinek ilyen,van a benzincsövekre nagyon figyeljen,nekem elvolt ernyedve,jött is belöle a benzin,hál Istennek nem gyuladt be,vettem rá újjat az egy hónapig birta,és eldurrant,úgyhogy érdemes megnézni milyet veszünk.Ami igazán hibák voltak,futómü,a kopó alkatrészek szilentek,stb,gyújtáskábelek,elosztófedél,lambdaszonda,féltengely,szivattyúrelé,gondolt egyet es menet közben leátt néha a kocsi.De ezek a dolgok szinte filléresek,10 ezertöl nem nagyon több egyik se,pl vezérmüszily 3500ft a drágábbik!Az első futómüvet 20 ezerből szilentek,rúdfejek stb fel lehet újjitani.Az enyémen nyáron 7.5x16 os Azev felni van,ezzel érezhetően rosszabb a futómü,lustább is kicsit,mint a téli 14-essel.Az enyém nagyon jó állapotban van kivül belül,szép kék plüssel,nincs kiszakadva a vezetőülés és kárpit mint ezeknél általában.Ha valaki ilyet vesz jól jár vele,normális használatnál sokáig elmegy,de leütöttet nem vennék.Én szeretem ha ötösöm lenne lottón akkor is megmaradna.

- Bal első féltengely kb 20ezer

Saját magunk,vagy egy Szerelő haver

Fenntartási költség (10) Évjárat 1991
Előző autója? Következő autója? Nem eladó,még marad
Verdikt (8.4/10)

Opel Vectra 1988 (1988 - 1995)