Autók » Opel » Vectra (1988-1995)

Vectra 2.0GT

A családi ménes

Ő volt az első komoly teljesítményű autóm. A Waresz meg P205 1.0 után élvezet volt beleülni és útnak indulni. A kényelmes sportülések nagyon jól tartották az embert még a tempós kanyarokban is. Hosszú ( többszáz Km ) utazások után is fitten szálltam ki belőle. A motor ( C20NE ) nagyon megbízhatóan működött. Soha nem hagyott cserben és a 115 ló már 1800-as fordulattól bődületes erővel húzta a VASat. Most egy 1,8 B Vectrám van szintén 115 lóval, de visszasírom azt a menetteljesítményt amit az a kétszelepes tudott.
Többnyire városban használtam ezért a fogyasztása is úgy alakult: nyáron 8l télen pedig egy 10-es. Országúton viszont nagyon takarékos 100-110-es tempó mellett csináltam vele 6 literes fogyasztást. Ez megpakolva,3 személlyel és az 1200kg önsúllyal szerintem kitűnő.
A karosszéria típushibái rajta is előjöttek, de ez a korral jár. 15 évesen megcsináltattam rajta a hátsó nyúlványt és az íveket, de rohadásmentes gyári küszöbbel adtam el.

- -Beninnyomás szabályzó szelep ( bontott 5000Ft )
- -AC relé ( 4800Ft )
- -Kormánymű szimering ( bontott kormánymű : 20000Ft )

Haverom aki az opelszervízben dolgozik, ill. sokmindent magam is meg tudtam csinálni

Fenntartási költség (8) Évjárat 1989
Teljesítmény (9) Km vásárláskor 192000
Előző autója? Következő autója? Vectra 1.8 B Caravan (ez van most ), Renault Megane 1.5DCi Grandtour
Verdikt (7.9/10)

Opel Vectra 1988 (1988 - 1995)