A projekt az IHM támogatásával jöhetett létre. Írjon ítéletet! Írtam, de hogyan szerkeszthetem?

Ha az indapass elötti időkben írtam ÉS megadtam az email címet.

Az ítélet alján lévő mezőbe írja be azt az email címet, amivel egykor írta az ítéletet. Ekkor egy emailt kell kapjon a további teendőkkel.

Ha nem adtam meg emailt, vagy már nem tudom mit adtam meg, esetleg megszűnt az a cím.

Írjon a [email protected] címre, ahova küldje el a probléma leírását illetve az ítélet linkjét.

Már indapassal írtam az ítéletet

Ekkor az ítélet alatt megjelenő sárga indapass boxon keresztül kell belépnie. Belépés után az ítélet alján lévő linkre kattintva szerkesztheti azt.

Autók » Opel » Tigra (1994-2000)

Tigra 1.4 16v 90 Le 

Az ítélet értékelése
2,7(12 db)

MAgyar tervezésű , német církáló ,megállja a helyét

Szöveges ítélet

Amikor megvettem nagyon tetszett a forma a pörgős motor. 1.4 milkáért vettem.
nem nagyon voltak akkor itthon tigrák csak elvétve.
Sok problémám volt vele , de még mindig szeretem, sőt ha lenne rá lehetőségem akkor vennék egy 2001 -es évjáratút és konzerválnám :)

Lényeg a lényeg, jó a fogyasztás 2 embernek első osztályú!!! megy felesben vagy 2/3 ad arányban bioetanollal is igaz ekkor egy kicsit melegszik , meg többet egy literrel kb.

A legjobb fogyasztási értékem Shell 100-as benga, plussz fél doboz oktánszám növelő a teli tankhoz és irány Croacia. ha jól emlékszem 4,5,5 literre jött ki, 120-130 normál autópályás tempónál, de az oktánszámnövelővel csínnyán kell bánni mert amire leértem a magyar-horvát határra szétégett a középső dob. Brutális hangja volt :)

Az enyém meg van ültetve és keményítve, a kanyarokba jól jön de MAGYARORSZÁGRA nem valóóóóóó !!!!!!!! minden kis gödröt észre veszel benne. Mondjuk vese- köveseknek tudom ajánlani :)

Viszonyt télen nagyon jól lehet vele közlekedni, kell rá legalább 14 -es jó bütykös gumi!!! Az eleje tolja a havat (Friss hó) kb. 60 cm-es simán megy csak néha meg kell állni és kiszedni a hűtő elől a havat , hogy legyen hűtése!!! A téli közlekedésre *5-öst adok neki.

Még egy sztori. kb. 3 éve lehetett Budán a Moszkva-tér közelében álltam a dugóban aztán leszakadt az ég !!! esett , meg esett , meg ömlött az eső és a Déli -pályaudvar meg a Moszkva-tér környékén közel fél méteres víz állt az úton, én meg benne, 2 helyen be is ázott a kaszni, de a távot tolatva tettem meg így a kocsim nem rohadt le a víztenger közepén, Jött egy csuklós busz mellettem olyan vizet tolt maga előtt , hogy a kocsimon átcsapott a víz és lökött rajta 30-40 cm- ert!!! Túlélte, igaz 2 hétig szellőzött a kocsi.

A végsebessége olyan 220 körül lehet 210 -et mentem vele az M3-on versenyeztem egy olasszal :)

Megérte e a pénzét???
- olcsóbb volt mintha béreltem volt egy autót 10 éven keresztül.
-szerintem a vételár után ráköltöttem kb1.2 milkát a mai napig :(

Kényelem???

Elöl kényelmes, hátul gyerek méret, mondjuk a babahodozós gyerek ülés elfér benne , meg egy kisebb babakocsi :)

Teljesítmény???
A gyári 90 pacit elmegy ,de 10-20 % -ot még szájhúzgálás nélkül elviseli az elektronika és a motor.-1

Szervízben nem volt, legalábbis nálam :)

...ha még eszembe jut valami akkor azt későbbiekben megosztom veletek........ :)

Hibalista

- Tulajdonképpen mindenhez lett már nyúlva csak a motorhoz és a váltóhoz nem!!! - - Volt kasznizás , plussz alvázvédelem!!!! Megjegyzem, hogy az enyém a sógoréktól származott és a sok só szépen rendbe tette a sárvédő íveket. Ugye javító ív nincs hozzá, ezért maradt a parkolóban való sétálás és szemmel való keresgélés az autók között!!! :) Találtam is !!! Opel Calibra :) telitalálat van is hozzá hátsó javító ív, rá is lehet faragni. Soha többet nem fogok ilyet csinálni, nincs hozzá idegzetem.... de jó lett... :) Komolyabb költség??? - ja kb 4 éve belecsapott a kocsiba a villám és az összes elektronika csere , csak az ecu- volt 115.000 ft . + kábelek + akksi stb.stb. - - Kilyukadt a hűtő is hál az égnek,( csöpögött) Sopronból hazáíg(280km) 5 liter víz.A hűtő víz cellái ahol csatlakoznak a műanyag szélekkel ott gyengült el az alu. és szépen szivárgott csepegett. - - Ezután jött a katalizátor csere, mert pesten felakadtam az M3-as kivezető felé a Hungárián kb. 6 éve. 20.000 Ft - - Az ablakspiccelő motorral már ki van a hócipőm , mert kb. 6 van benne. Volt gyári- után gyártott, bontott. 2-5 e ft./ db. - - Bajuszkapcsolók, irányjelző, blaktörlő !!! Bontott 5000 ft/ db. - - Olaj karter tömítés csere 2-szer. olajkarterből jó rá az lemezteknős is!!! jobban bírja a gyűrődést :) - - Kötelező dolgok, fékbetét , féktárcsa 2 -szer, hátsó fékdobok. - - Akksi 3 -szor. A gyári 14 évig bírta:) GM es - - Kapott a drága gyertyakábeleket is , mert 190.000 km -er környékén elkezdett dadogni , ráadásul Pesten vasárnap este 10 óra körül, jöttem a pesti alsó rakparton és a parlament után pirosnál megálltam , indulásnal csak 3 henger ment, büdös is volt meg minden, de a Lágymányosi - híd után a mol-kúton meg hekkeltem a masinát, volt nálam egy 220-as villany kábel , megfaragtam egyik végét betoltam a trafóba a másikat a gyertyapipába és go head :) - A szilikonos gyertyakábelek 12000 ft/ garnitúra - - Ekkor kapott irridium fejes gyertyákat 5000/ db. Ajánlom mindenkinek - - 200.000 km körül kapott Sachs kuplungot , szerkezetet , kinyom. csapágyat. - Baráti áron 35000 ft / garnitúra - - Cserélni kellett az első ablaktörlő mechanikát is . Bontott 7000ft - röviden ennyi...... - - Jelenleg első lengőkar csere van folyamatban . Itt figyeljetek oda , hogy 97-körül lengőkar módosítás van. 97 előtt rövidebb a lengőkar, 97 után hosszabb. A differencia kb. 2-3 cm . - - Ja és a féktárcsák( belső hűtésű) átmérői 256 mm. A 236-os nem jóóóóóó !!!! - - - -

Ide hordtam szervizbe

Az esetek 95 % -ban én szereltem , olyan mint a legó vagy a zsiguli :9némi autószerelői tudást igényelnek a dolgok:)

Értékelése: 10

Másik szerelő értékelése

Köszönet Jani barátomnak mechanikai problémák.Köszönet Zoli barátomnak elektronikai problémák.Köszönet Zsolti barátomnak karosszéria problémák.

Értékelése: 10

Képek az autómról

Fenntartási költség (7) Évjárat 1995
Kényelem (5) Használati időtartam 10 év
Teljesítmény (8) Km vásárláskor 113000
Megbízhatóság (8) Vezetett km 140000
Szerviztapasztalat (5) Átlagfogyasztás 6 l
Előző autója? Következő autója? 525 tds , vagy jeep grand cherokke 2.5 td
Ennyire szerette (8) Megérte a pénzét? nem
Verdikt (6.3/10)  
 
Ítélet értékeléséhez be kell jelentkezned.
 

Opel Tigra 1994 (2000)

További ítéletek (46 db)

Szűkítés: jól megírt| képes| hosszú
Cím / Modell Időpont Hossz Km Ítélet Ért.

Népítélet-kereső Népítélet-kereső

  • Fenntartási költség
  • Kényelem
  • Teljesítmény
  • Megbízhatóság
  • Szerviztapasztalat
  • Ennyire szerette
  • - Évjárat (mettől meddig)