OPEL Signum 3,2 gázosan szuper!
A koncepció: olyan legalább középkategóriás vagy nagyobb autót venni, kis futásteljesítménnyel (<40ekm) ami kijön 2M-ból. A sok autópálya használat miatt fontos volt a kényelmes ülés és egy nagyobb motor, tehát egy kis városi nem jöhetett szóba. Dízelt nem találtam ennyiért, benzines, nagy motoros autók között azért lehet találni, mert ezt nem keresi senki.
Egy 3,2-es Signum lett a megoldás mert ilyet senki nem akar venni Mo-on a fogyasztás miatt. Tettem bele gáz-szettet, így 11-et eszik gázból, ami átszámolva 6-7 literes benzinnek felel meg árban.
Jól megy, kényelmes 125 ezer kilométerrel teljesen rendben van eddig.
Az elektromos, háttámaszos bőrülések kényelmesek, gyári navigáció külföldön okés, magyar térképem viszont nincs hozzá; gyári audió rendben van. Hátul az állítható ülések kényelmesek és tényleg nagy hely van. Mindazonáltal az autó négy személyes, ötödik személyt nem büntetnék a középső nem ülésnek tervezett dologra való ültetéssel.
Motorja csendes, gázadásnál azért kellemesen érdes a öblös a V6-os de nem hivalkodó. Nincs benne turbó a 24 szelepes szívó 211 LE-vel bőven elég szerintem, húz ahogy kell.
Eddig rendben van az autó, most sem vennék mást, nincs nagyon 14ekm-es futásteljesítményű autó ennyiért ilyen felszereltséggel. Gázzal pedig nem is olyan drága a fogyasztás. Gáz szett 100ekm után rendben.
- AC-Pumpa. 18eFt - Kormányösszekötő rúd 12eFt. - Olajhűtő a motorban. Mivel szét kellett szedni hozzá a motort, elég költséges a munkadíja. Alkatrésszel, folyadékokkal együtt 90eFt. - Valamint olaj és szűrők(olaj, levegő, gáz), gumik voltak cserélve folyamatosan. - 100e-nél új vezérlés szett. - 120e-nél fékek, első lengőkarok és első toronycsapágy csere. -
Fenntartási költség | (9) | Évjárat | 2003 |
Előző autója? | – | Következő autója? | – |