Autók » Opel » Signum (2003)

Signum 3.2 V6 Elegance

Luxus egy rombolóban

Általánosságban elmondható ,hogy nagy hőt termel egy V6 motor amit a műanyagok és a különböző tömítések nem szeretnek így talán valamivel sűrűbben kell ezeket cserélni. Részben orvosoltam ezt a problémát két szellőzővel a motorháztetőn, így gyorsabban tud távozni a hő!

Sosem hagyott cserben ezalatt az idő alatt. Nagyon szeretem és vigyázok rá ,ha épp nem használom akkor is 80%-ban zárt garázsban vagy mélygarázsban áll. Jól variálható a hátsó ülés sor és lehet bele pakolni bőven ,2x is költöztünk vele. Nagyon kényelmes, tényleg minden extra megtalálható benne ami kellhet. A motor nagyon jó kifejlett konstrukció, az erejével elégedett vagyok, már alacsony fordulaton húz, mindenre elég nekem.
A fogyasztás tényleg annyi amennyit az interneten írtak az autókatalógus oldalon. Országúton 90km/h 7,6L. Pályán 135km/h 9L. Vegyes fogyasztás 10L.
Fontos ,hogy nem egy verseny autó és nem egy kanyarvadász! Egy nagy biztonságos Luxus utazó autó amivel vonulni kell!
Nem tervezem eladni ,remélem még nagyon sokáig együtt maradunk.
Összeségében azt kaptam amit vártam.

- Nehezen akart beindulni üzem melegen a motor, kiderült h a 6os henger injektort kellett cserélni amiből csak utángyártott volt ,ezért használtan szereztem be gyári jó állapotút. Injektor 5ezer ,munkadíj 45ezer volt. - - Szelepfedél alól szivárgott a motorolaj, így szelepfedél tömítést kellett cserélni. 21ezer. - - A hűtőfolyadék elkezdett szivárogni de odafigyelve még bő 3 hónapig így használtam mire eljutottam a szerelőhöz. Kiderült egy O gyűrűt kell csak cserélni de nem lehet külön kapni hozzá ,így legyártattuk. O gyűrű 2ezer, munkadíj 15ezer.

Fenntartási költség (8) Évjárat 2003
Előző autója? Vectra B 1.8 Következő autója?
Verdikt (9.2/10)

Opel Signum 2003 (2003)