Országúti Bivaly
1 éve vásároltam az Omegámat. A választás rá esett, mert a rendelkezésre álló X összegből amely ennyire sokat tud adni egy járművezetőnek, (itt had ne soroljam pl. klíma, elektromos ketyerék, kényelem stb..) nem igazán találtam volna mást.
Szó mi szó kényelmes, imádom a hangját, élmény vele utazni, ráadásul hosszútávon a méretéhez, és motorjához képest igen elfogadható a fogyasztása is, nekem speciel úgy hogy inkább kényelmes vezető vagyok 6-6.5 liter körül mozog. Vásárlás után nemsokkal ijjesztő gondra lettem figyelmes. a Járműnek a hőfok kijelző mutatója igen gyakran felugrik 110.120 fokra,néha piros mezőbe, de ami érdekes volt mégsem gőzölgött, sistergett semmi a víztartályt vizsgálva ilyenkor. Volt hogy, ijedtemben félreálltam lecsavartuk a víztartály kupakját,de nem bugyogott semmi. Biztos ami biztos okos szerelőm lecserélte elsőkörben a hűtőfolyadékot, megtisztította a rendszert, de nem lett változás, aztán egy másik szerelő kicserélte a termosztátot, az sem segített, majd megnézettem a vezetékeket, az akkumlátor saruját, valamint a jeladó is ki lett cserélve, nos az eredmény negatív, minden maradt a régiben. sok kidobott pénz a semmiért.
Aztán ami még anyagilag rám várna az autó jobb oldalán az ajtók alja rohadni kezdett, illetve túlságosan kormol a kicsike egy egy gázadásnál, félek adagoló csere lesz belőle. Sajnos így aztán a városi fogyasztása igen magas 12 liter jelenleg.
Egyébként jó kis gép a B Omega.
- Úgy kormol, mint Boxos Pisti /még a nyári kánikulában is/ , szóval valószínűleg a 4 tulajdonos után jómagam nyertem meg az adagoló cserélésének idejét, költségeit..:-/
- hőfok mutató kileng, valótlan értékeket mutat
- az ajtók aljánál rozsdafoltok jelentek meg
inkább hagyjuk...
Fenntartási költség | (6) | Évjárat | 1994 |