Autók » Opel » Omega (1994-2003)

Omega 2,5 TD

Kimegy a vilàgbol;olcson

Sok sok évet kocsikàztam egy 4 literes Jeep-el,miutàn megvettem elso dizel automat a kombi omegàt.Soros hat BMW a soros hat Jeep mellé.A Jeepit nem adtam el gondoltam, ha harcolni kell még jol jon.Eddigi filozofiàm az volt,hogy gàzolajjal hajot,mozdonyt,meg traktort hajtanak.A Jeep-bol àtulve az omiba jottek a meglepetések:kényelmes fotelek elol,kituno ergonomia,és a legutosebb hogy 160-nàl 2ujjal vezeted az autot.Aztàn a ràmolàsnàl az is kiderult, hogy az omi borzalmas mennyiséget nyel el, még 5 emberrel is.Sokat hasznàlom az autoimat au.pàlyàn is, mivel kulfoldon dolgozok.A Jeep utàn az omival az 1600km-es ut kb. àrban és fàradtsàgban a felére zuhant.A Jeep-el is haladtam
N.oszàgban 180 korul,de halàfélelemben.Szoval az omega egy nagy, komoly, autopàlyàra,vagy hosszu utakra termett gép. Tempos haladàsnàl nekem 7,6-os
àtlagfogyasztàst produkàlva.Az autot télen nagyrészt havas jeges utakon hasznàlom:minden oktober kozepén uj téli gumi,30kg. so 40kg.homok a csomagtartoban és mindenhol elmegy ez is.A bodé mint minden opel a soszoros helyeken hajlamos a rozsdàsodàsra.A màsik gyenge pont az elso futomu.
A feleségemnek is van egy benzines aut. omija és ugyanott vérzik az is, mint az enyém.Az a rengeteg gombfej ami benne van,ha egyenként kapnak 1/2mm az osszeszorozva màr nagyon sok.Mindent osszevetve: az autoval megvagyok elégedve
és a kovetkezo autom is csak egy soros 6 dizel lehet.

- onindito,huto,vizpumpa2x - -

Fenntartási költség (8) Évjárat 1996