Autók » Opel » Omega (1994-2003)

Omega 2.5 V6 combi automata

A mi "Jolink"

Nagy családi autónak vettük az autót és annak maradéktalanul eleget is tett, soha nem hagyott cserben és a teljesítménye engem lenyűgözött. Azért a 3.0 -ra kíváncsi lennék.
Miután megvettük fél évig hozzá sem kellett nyúlni ment mint az álom. Utána cseréltettem le az olajat a szűrőket és a vezérmű szíjat, no meg a görgőket. Egy vagyonba került, de legalább tudtam, hogy rendben van.
Egyedüli hátránya a relatíve nagy fogyasztás, de ezt már a megvételkor borítékolni lehetett. De a csomagtere félelmetes, volt hogy a fél éves gyerek hosszú hétvégés összes cuccával (akinek van jól tudja meilyen mennyiségről beszélek) plussz az asszony és az én cuccommal és egy téligumi garnitúrával együtt utaztunk 100-150 között a legnagyobb kényelemben, Szeged és Baja között.
Amit viszont nagyon hiányolok az autóból az a pohártartó és a tároló rekeszek. Ekkora autó és nem tudsz benne elpakolni. Németek.
Sajnos a kaszni elkezdett egy -két helyen rohadni, így mennie kellett, nem akartam hozzányúlni.
Bár igazán nem nőtt a szívünkhöz, azért sajnáltuk, egy biztos aki ilyen autót akar venni annak bátran ajánlom, csak jól nézze meg, nehogy egy lestrapált példányt fogjon ki. Ennyi pénzért ilyen mérető, teljesítményű, felszereltségű másmilyen autót nem igazán kaphat az ember.

- jobb első kormányösszekötő rúd, ablaktörlő motoron meglazult az anya és nem törölt a lapát emiatt, csak a motor forgott magában(a szétszedése volt a legnagyobb munka), motorháztető alatt lévő riasztó kapcsoló (utólag beszerelt, gyári hibás)

Szegeden voltam vele több helyen is, az eredeti opel jó, csak természetesen nagyon drága.

A többi kisebb szervíz lenyúlós szagú, különösen a Petőfi sgt.-i car omega, ahol gyanús módon az egyik ajtó díszléc is elhajlott. Persze ők nem tudtak róla semmit, szerintük az asszony így hozta. Szóval még keresem az igazit.

Fenntartási költség (5) Évjárat 1999
Megbízhatóság (10) Vezetett km 20000