....de én szerettem
Úgy volt, hogy 2003-ban eladtam a 2001-es Mondeómat, mert kellett a pénz (végülis nem kellett). Aztán gyorsan kerestem egy nagy autót, mert bár volt itthon egy Fabia, azért az mégis csak kevés. Találtam néhány Omegát, kicsit sokalltam néhánynak az árát, aztán megvettem ezt, kb 200000 forinttal olcsóbban. Beálltam vele a garázsba, nézem, hogy hoppá, ki van égve néhány kapcsoló világítása. Na nem baj, az nem egy összeg, gondoltam. Még aznap este kiálltam az autóval, el kellett menni boltba, akkor vettem észre, hogy van alatta két olajfolt, de hogy mégjobb legyen a helyzet, még egy vízfolt is volt alatta. Másnap, mikor lebontottam az elejét, hogy kicseréljem az ablakmosó vízcsövét, kiderült, hogy abból csöpögött valamiért a víz, azzal nem volt baj. Na de ezzel egy id?ben megláttam az olajfolyást a turbónál meg az intercoolernél. : )). Élmény volt : ). Aztán pár hétre rá (azért addig sem hagyott javítani való nélkül az autó) kiszakadt a h?t?vízcs?, akkor elvittem szervizbe (el?tte is olajcserére, csak akkor ismer?shöz, aki nem Opeles), aztán ott derült ki, hogy a szükséges alkatrészek ára, ha mindent meg akarunk csinálni az autón, az kb. 400000 forint. Ez nem biztos, de emlékeim szerint nem volt benne motor javítása. Merthogy az meg hengerfejes kezdett lenni, két hengerben kisebb volt a kompresszió (ehhez képest nem ment rosszul). Erre a hibára azt mondták, hogy 400000km fölött jön el?. Hát jó, kicsit visszatekerték az órát... : )
Na de mondok jó dolgokat is. Váltó. Behúztam D-be, egy kis rántás, de onnan, mintha egy Lexusban ültem volna (na jó, nem, de nagyon jó volt). Semmi rántás, elég gyors váltások, és szépen szedte a lábait vele az autó. Egyszer mértem egy 0-100 gyorsulást. Nekem tetszett, mivel a kézi váltós 4 ajtósra volt írva 13 másodperc. Ez meg 400000km-rel a háta mögött automatával - ja és kombi - 12,7 alatt gyorsult 100-ra. Azért szerintem nem rossz. Egyébként a motor is jó volt. Imádtam a hangját; alapjáraton nagyon egyenletes, olyan, mintha legalább kétszer annyi henger lenne benne, fölötte meg a turbó... nagyon király volt. És ehhez képest nem evett sokat, asszem 9-10 között, ami szerintem egy ekkora batártól, ennyi km-rel teljesen jó, ja és mindezt klímával - már amikor ment. Elhoztam az autót a keresked?t?l, két nap múlva nem h?tött a klíma.... aztán tettek bele gáz (bár állítólag a kompresszor is hibás volt), onnan kezdve h?tött egész jól. Egyébként a székek kényelmesek voltek el?l - hátul, bár hátul elég kevés a lábhely, ennél sokkal többre számítottam egy ekkora autóban.
Ja, ami még vicces, volt törve az autó, csak én ezt nem vettem észre, mert idióta voltam és nem néztem meg rendesen. a jobb oldali övcsaton kilátszott az a kis zászlócska, ami ütközéskor nyílik ki (igaz, levágták), na ezt azért illett volna észrevennem.
Egyébként szerettem az autót nagyon, a motor hangja, meg a jó váltó nagyon tetszett. Ezen kívül volt rajta 6 ágú alufelni, az is szép volt, maga az autó meg fehér volt. Ja, a csomagtérbe be lehet tenni 10 láda sört, vagy 3 tévét, vagy akármit, az akkora, az is jó volt az autón. A futóm? is tetszett, illett az autó méretéhez, formájához, meg ahhoz, hogy Opel.
Tehát szerettem én ezt az autót, de a hengerfej hibája miatt inkább úgy döntöttem, hogy eladom, de sajnáltam szegényt.
- Ööö... Minden?
- m?szerfalvilágítás izzói
- h?t?vízcs?
- intercoolerb?l folyt az olaj - a turbóból is
- hengerfej
- Opel >> rozsda
- a bal hátsó ablakot csak el?lr?l lehetett felhúzni, a saját gombaj azon az ajtón erre nem volt jó (persze lefelé ment...)
- h?t? (nem h?tött rendesen)
- klímakompresszor (lehet, hogy ez megjavult)
- meg még pár dolog, amire nem emlékszem, mert 2 éve eladtam
Opel ???? Dunakeszi
Fenntartási költség | (2) | Évjárat | 1994 |
Előző autója? | Mondeo | Következő autója? | Skoda Octavia (ezt vettem, lehet, hogy veszek majd egy Octavia II-t) |
Verdikt | (5.7/10) |