A kis vagány
Összességében elégedett vagyok vele, a pár apró hibájával együtt lehet élni.
Előnyök:
Jó úttartás, az előző autómhoz képest feszesebb futómű, fordulékony, kis fordulókör.
Jó a kanyarvilágítás
Tolatókamera szuper, mivel a kormány tekerésére mutatja a kanyarodási ívet is.
Hi-Fi rendszer (jól szól)
Télen szuper a fűthető kormány és ülések
Álló helyzetben is működik a szervókormány
Jó a belső kidolgozás
Barna kárpittal nagyon szép a belső tér
Az ergonómikus ülés állítható deréktámasszal jól egyénre szabható
Magas üléspozició, emiatt jó rálátás a forgalomra
Jók a csomagtérben levő akasztók
Jó formájú autó.
Hátrányok:
Navigációval ellátott autó révén az eladáskor mondhatták volna, hogy a térkép csak kelet Európára érvényes (egyébként megvehettem volna a full Európa térképet is). Ha átmegyek Ausztriába már csak a főutakat mutatja.
Nincs STOP gomb, amivel a zenét (CD-t, MP3-at) lehet leállítani, csak némítani lehet, de közben a háttérben megy tovább a szám.
Belső levegő keringtetésnél hamar bepárásodnak az üvegek.
A következő sebességfokozatba történő felváltást jelző rendszer nem veszi figyelembe, ha hegynek fölfelé megyek (gondolom csak a fordulatszámot nézi), így ha felváltok azonnal vissza is kell váltanom az előző fokozatba, mert az alacsonyabb fordulaton már nincs ereje a motornak.
A váltót szokni kell.
A sebességmérő nem a valós sebességet mutatja (többet mutat, két GPS-szel is lemérve). Ebből következően ha 130-cal akarok menni, akkor kb. 135-re kell beállítani a tempomatot, na persze így többet is fogyaszt az autó.
Szerintem ehhez a motorhoz túl nehéz az autó.
Esőben, ha felnyitom a csomagtartó ajtaját, akkor annak felnyitott külső részében (mint egy tálca) rövid idő alatt is összegyűlik a víz, ami az ajtó lecsukásakor mind rám folyhat.
Az alábbi felsorolás nem hátrányok listája, csak én ezeket a dolgokat éreztem megoldatlannak a használat során.
Kár hogy ...
- Nincs a csomagtér ajtó bal oldalán is lecsukást segítő belső kapaszkodó.
- Nem mutatja a könyvtár nevét, amikor MP3-at hallgatok, csak azt, hogy track 3/25? (az előadó nevét és a szám címét mutatja).
- Nem lehet filmet nézni DVD-ről, vagy pendrive-ról.
- Nem lehet beállítani, hogy a motor beindításakor automatikusan kinyissa a behajtott tükröket.
- Nem lehet beállítani, hogy a motor beindítása után max hányas fokozatban menjen a szellőzés ventilátora, mert így ha nagy a külső és a belső levegő közötti különbség, akkor lefújja a fejemet a létrejövő szél.
- Eddig két gyermekbetegsége volt, mindkettő csak egyszer jött elő és a szervizben orvosolni is tudták. - 1, Még az első félévben egyszer kiírta, hogy kikapcsolt az összkerékhajtás, de egy szoftverfrissítés óta semmi baja. - 2, Ugyanúgy egyszer az USB-s pendrive, amiről a zenét hallgatom, lefagyasztotta a zenelejátszó részt, de egy szoftverfrissítés azt is megoldotta.
OPEL Maxabo1037 Budapest, Bécsi út 254.
Fenntartási költség | (7) | Évjárat | 2013 |
Előző autója? | Citroen C4 SX 1,4 90LE | Következő autója? | – |