Meriva az első
Június elsején vettük át, több mint 2 hónap várakozás után. Nagyon kényelmes, jól elrendezett, bár a sok gombot a középkonzolon meg kellett tanulni, de néhány nap alatt mindent meg lehet szokni. A Legnagyobb felszereltség mellé még jópár extrát kértünk. Sajnos az egyik rossz az Opelnél, hogy minden kis vacakért plusz pénzt kérnek (pl.: dohányzócsomag: 5 ezer, pótkerék: 20 ezer). A dohányzócsomag nem azért kellett mert dohányoznánk, hanem mert annélkül nincs szivargyujtó csatlakozó. A pótkerék pedig alapban nincs még a legnagyobb felszereltséghez sem, csak gumijavító szett. És a pótkerékből így pluszban rendelve is csak szükségpótkerék van.
Amúgy minden nagyon jó, megbízható, jó az úttartás, jól húz (igaz ez a legnagyobb benzines 140 LE) Igazi nagyautós érzés vezetni. Lehet vele egész finoman manőverezni is, ezt főleg a garázsba történő beálláskor szoktam élvezni.
Furcsa a hátsó ajtó ami visszafelé nyílik, de megszokható és eddig nem volt semmi baj a ki-beszállásnál. Eleinte ugyanis aggódtam, hogy majd parkoláskor nagy hely kell a kiszálláshoz, de nem.
A másik amit meg kellett szokni az az elektromos kézifék. Előnye hogy ennél a kocsinál induláskor automatikusan kienged, tehát nem tudom behúzva hagyni. Viszont amikor lejtőn fel hátrafelé kellett beállni a garázsba akkor először kicsit meggyűlt vele a bajom, de azóta már hozzászoktam, és teljesen jó mostmár.
Még téli tapasztalatom nincs vele, de mivel minden extrával fel van szerelve (ülésfűtés és kormányfűtés, abs, stb) gondolom nem sok gond lesz vele akkor sem.
Belül nagyon jó tágas, a csomagtartó lehetne picit nagyobb, de még eddig elég volt.
Ennyi. Mi nagyon szeretjük.
- Még semmi
Opel Magocsa Mátészalka
Fenntartási költség | (7) | Évjárat | 2011 |
Előző autója? | Logan | Következő autója? | Még nem tudom, de Német márka lesz valószínűleg |
Verdikt | (7.7/10) |