A projekt az IHM támogatásával jöhetett létre. Írjon ítéletet! Írtam, de hogyan szerkeszthetem?

Ha az indapass elötti időkben írtam ÉS megadtam az email címet.

Az ítélet alján lévő mezőbe írja be azt az email címet, amivel egykor írta az ítéletet. Ekkor egy emailt kell kapjon a további teendőkkel.

Ha nem adtam meg emailt, vagy már nem tudom mit adtam meg, esetleg megszűnt az a cím.

Írjon a nepitelet@mail.totalcar.hu címre, ahova küldje el a probléma leírását illetve az ítélet linkjét.

Már indapassal írtam az ítéletet

Ekkor az ítélet alatt megjelenő sárga indapass boxon keresztül kell belépnie. Belépés után az ítélet alján lévő linkre kattintva szerkesztheti azt.

Autók » Opel » Meriva (2010)

Meriva 1,4 Turbo 

Az ítélet értékelése
3,0(2 db)

Jó, de még nem kész gyártmány, pocsék háttérszolgáltatással

Szöveges ítélet

2010 augusztus végén vettem át a kocsit. Kiderült, hogy két opció nincs benne, és más lett a színe is. Csak azért vettem át, mert ígéretet kaptam a részemre fontos hiányok pótlására. Kár volt. Nem sikerült. Az alvázszánhoz rendelt szoftver nem engedi. A gyártó úgy látszik, nem rendelkezik a gyártmánya felett. De ezektől függetlenül jó kocsi. Szép a formaterve, kellemes benne utazni. A hátsó ajtónak előnyei vannak. A motorja erős. Külön bicikliszállítót is kértem bele. Sokat túrázunk vele így messzire.

De jöttek a hibák. A kocsiban hidegebb időben büdös van. Szervizben jeleztem, nem találnak semmit. Közben megfigyeltem, mikor dombra megyek tempómattal büdös van (terhelés, nagyobb nyomás), időnként rángatózik a kocsi. Szerviz csak álló helyzetben fújta teli cigi füsttel a kocsit.
A kocsi jobb eleje zörög egyenetlen úttesten. Persze valaki hallja, valaki nem. Az utcánkban, és a családban mindenki, míg a szervizben, csak aki meg is akarja. Már felvételekkel mentem szervizbe.
A hátsó ajtót időnként nem lehet nyitni zöld jelzés mellett, de a szerviz szerint ez így jó.
Tavaly nyáron összeomlott a villamos rendszer. Leállt a rádió, a légkondi, és a szervo is, mikor a szerpentinen jöttem lefelé. Csak szerencse, hogy csak egy pillanatra volt veszélyes a helyzet. Rögtön vidéken szervizbe mentem, ahol olajszintek rendben, feszültségszint határon.
Otthoni szerviz természetesen nem lát semmit.
Zörgés megmaradt, hátsó ajtók nem mindig nyithatók.
Idén május vége felé hatalmas füst a kocsi mögött, rángat. Na ezt már a szerviz is látja. Elszállt a turbó, csere majd két hét alatt. A kocsi szerviz után jelez, vigyem szervizbe. Kocsi rángat, nem megy, már előzni sem merek. Mivel a szerviz elutasít, így keresek egy másik szervizt. Ott egy órás próba, és meghallgatás után megértették az összes problémát. Egy részére még megoldást is sikerült találni.
Mivel a kocsi garanciális, így minden műveletre engedélyt kér a szerviz az importőrtől. Nagy nehezen a motorba is benéznek, és dugattyúkon töréseket találnak a gyűrűk közt. Olaj fel a hengerfejre, füst a kartelba, olajfolyás a turbóból bele a kipufogó rendszerbe. Egyik se jó a turbónak, mert nem kap olajat, csak kokszot.
Most arra várunk, hogy jöjjön alkatrész. A kocsi garanciája rövidesen lejár, és így a mostani javításé is. Nem vicc, ezt mondja az Opel.
Az Opel kommunikáció, ügyintézés szinte nulla. Hozzáértés csekély. Azt se tudják, hogy a terminált hova csatlakoztassák. Kommunikációs hibák, és hibakódok a terminálon, amit nem értenek.
Mivel nem vagyok biztos, hogy minden következmény fel lett derítve. Például henger, katalizátor, motor, turbó, így elvesztettem a bizalmam a kocsiban, és az Opelben is.
Az autó gyakorlatilag egész nyáron üzemképtelen.

Hibalista

- Levegőztető szelep (???) a szag miatt - Turbó - Motor

Ide hordtam szervizbe

Opel Wallis nem értette a hibákat.

Értékelése: 2

Másik szerelő értékelése

Opel Gyulai türelmes, analitikus.

Értékelése: 9

Képek az autómról

Fenntartási költség (6) Évjárat 2010
Kényelem (9) Használati időtartam 2 év
Teljesítmény (9) Km vásárláskor 0
Megbízhatóság (3) Vezetett km 26000
Szerviztapasztalat (2) Átlagfogyasztás 7 l
Előző autója? Astra Következő autója?
Ennyire szerette (6) Megérte a pénzét? nem
Verdikt (5.3/10)  
 
Ítélet értékeléséhez be kell jelentkezned.
 

Opel Meriva 2010 (2010)

További ítéletek (7 db)

Szűkítés: jól megírt| képes| hosszú
Cím / Modell Időpont Hossz Km Ítélet Ért.

Népítélet-kereső Népítélet-kereső

  • Fenntartási költség
  • Kényelem
  • Teljesítmény
  • Megbízhatóság
  • Szerviztapasztalat
  • Ennyire szerette
  • - Évjárat (mettől meddig)