Autók » Opel » Meriva (2003-2009)

Meriva 1.4

Óriási tér nem siető embereknek

Azért vettem meg, mert a családunk 4 tagú, testmagasságunk a következő: 203, 195, 180, 175 cm. Négyszemélyesre állítva nagyon kényelmesen elférünk a kocsiban, akármelyikünk akármelyik ülésre ül. Ötszemélyesre átalakítva már nem ilyen jó a helyzet.
Még nem ültem olyan autóban ( a legnagyobb Merciket, Volvókat, terepjárókat, egyterűeket, amcsi autókat stb beleértve), amelyben a kormányállítási lehetőséggel rendelkező Merivánál jobb üléspozíciót tudna egy 2 méternél magasabb vezető -pl. én- felvenni. A kocsik jó részébe bele sem tudok előre ülni. Az úgynevezett nagyautóknak általában csak a kasztnija nagy és legfeljebb hosszú az utastere, de a vezetőnek nem nagyobb a hely. Miért is lenne nagyobb, a nagy autókat is érthetően az átlagos méretű embereknek gyártják.

A fenti dícsérő szavak egyáltalán nem vonatkoznak olyan régebbi Merivákra, amelyeknek nem lehet felemelni a kormányát.

Figyelem, Merivások! A hátsó ülést csak akkor lehet teljesen hátratolni, ha a háttámla a tolás alatt egy bizonyos pozícióban áll. (utána lehet állítani a dőlésen) Bármilyen hihetetlen, ezt sokan nem tudják. Két tulajnak is én mutattam meg, és nagyon csodálkoztak, hogy ilyet is lehet. Az egyiknek feltűnt ugyan, hogy valami nem stimmel a kalaptartóval, de a megoldásig nem jutott el. Mi több, az egyik Opel szalonban még az eladó sem értett hozzá.

A nagy negatívum a kilátás előre. Csak a vakszerencsének köszönhetem, hogy emiatt az első hónapokban nem törtem össze az autót. Utána én is megtanultam, hogy nem csak fejemet, de a felsőtestemet is meg kell mozgatnom, ha tájékozódni akarok az előttem zajló eseményekről.

A másik baj a lassúság, a többi ítéletíró ezt már elemezte.

A külalakja is tetszik, különösen szép a háta szerintem, és oldalról is elég egyedi. Az eleje viszont elcsépelt formájú a teljesen szokványos lámpa-hűtőnyílás-V alakkal formált motorházfedél hármassal.

- Fényszóró izzó kb 5 db, az első csere 1 óráig tartott, most már 5 perc alatt megvan. Mást nem kellett cserélni, vagy javítani. Egyébként mindenfelől ijesztő hangok hallatszanak.

Opel Olympia Debrecen
Korrekt árak, jó minőség, normális dolgozók. Még nem vettem észre, hogy becsaptak volna ezzel a kocsival. Azért nem adtam 10-est, mert az előző kocsimnál szerintem feleslegesen cseréltek ki egy viszonylag olcsó alkatrészt, de lehet, hogy tévedek.

Fenntartási költség (8) Évjárat 2005
Előző autója? Astra Következő autója?
Verdikt (7.1/10)

Opel Meriva 2003 (2003)