Autók » Opel » Meriva (2003-2009)

Meriva 1,4 Enjoy(asszem)

Nem egy versenyautó, de nem is annak szánták...

Nemrég vett apám egy merivát használtan (én csak furikázok vele - relatíve gyakran), előtte mint próbajármű működött az egyik kereskedésbe. Bevallom eleinte az előzőhöz képest nagyon utáltam. A kezelése picit pontatlan, az irányítása átgondolatlan (a kormány az én ízlésemnek túl laza, a pedálok meg olyanok, mintha egy rosszul beállíott rugón lépkednék, vagy nem is tudom...), szóval amolyan "csináljunk ilyet is" autó.
Mindazonáltal idővel egész megkedveltem, bár félek beismerni. Sokan azért húzzák le, mer lomha. Emberek, bátorkodnék megjegyezni, hogy aki rallyzni akar az úton, az vegyen magának olyan autót (most sorolhatnám az autókat az 1.6-os golftól az ford gt-ig)!!! Ezt az autót arra találták ki, hogy ötvenes apukák tudják elintézni a nagybevásárlást a hét-nyolc fős háztartásnak, és hogy ezt a háztartást (vagy legalábbis egy részét) el tudják juttatni a-ból b-be. És erre a célra kiválóan meg is felel. Ugyan van szebb, kényelmesebb, erősebb autó is ennek a célközönségnek (focus c-max, zafira és társaik), de azok egy-két millióval drágábbak is. Ha meg mindenképp ki akarunk vele lőni (amire akarva-akaratlanul szükség lehet), akkor bűvészkedjünk picit a kuplunggal meg a sebességváltóval, nekem működött (a trükk szerintem az, hogy a motor 2500-as fordulatszám fölött kel tényleg életre).
A másik amiért szoktak idegeskedni, az a pantheoni oszlopnak beillő a-oszlop és a csomagtér ajtaja. Nos igen, kedves tulajdonosok, húsz centit előredőlni egy kereszteződásben derogál? A csomagtér meg gyönyörűen becsukódik, ha egy nyugodt lendítés után három ujjal rásegítünk, ami már egyébként is koszos volt, lévén azzal nyitottuk ki.

Summa summarum, nem a legjobb autó, viszont az árát megéri, a hibáit meg lehet szokni.

- Eddig semmi.

Fenntartási költség (9) Évjárat 2006
Előző autója? Astra Következő autója?
Verdikt (6.7/10)

Opel Meriva 2003 (2003)